Onze sponsor:

Review:

01 april 2020 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt Draaidimmer Z-Wave 2-draads

Installatie via Domoticz:

De installatie van deze dimmer start door je oude dimmer te vervangen door deze nieuwe. Zorg dat je eerst de stroom eraf haalt en bepaalt of je hem met 2 of 3 draden gaat aansluiten. Bij deze laatste variant heb je een blauwe draad nodig. Zorg meteen dat de juiste lamp in het armatuur is gedraaid. De dimmer doet namelijk een kalibratie. Wacht hierna even met het terug zetten van de stroom.

Log vervolgens in op Domoticz en ga naar het menu item "setup" en naar "hardware". Druk hierna op de setup bij de Aeon Labs controller en druk op include node secure. Er zal en een pop-up komen dat de controller in leerstand staat. Voorzie hierna de dimmer van stroom en druk 3x een kleine schroevendraaier in het reset gaatje. De LED zal rood gaan branden en hierna snel gaan knipperen om aan te geven dat het toevoegen is gelukt en dat de kalibratie is gestart.

Ik zie alle eind nodes verschijnen waaronder het huidige verbruik, totaal verbruik een aan/uit knop en de mogelijkheid om het dimniveau in te stellen. Helemaal compleet dus.

Installatie schermen:

Configuratie:

Er zijn geen configuratie mogelijkheden aanwezig. Deze zal je dus zelf moeten invoeren. Je kunt verder op in dit artikel de instellingen vinden.

Apparaten:

Aan/uit & Dimmer:

Totaal verbruik en huidige verbruik:

Huidige verbruik:

Voltage:

Vermogen:

Voorbeeld event:

Als de zon ondergaat dan moet de dimmer aan.

Conclusie Domoticz:

Deze dimmer werkt prima. Zoals gebruikelijk bij Domoticz is het even zoeken om te bepalen welke eindpunten je aan moet zetten om de juiste apparaten zichtbaar te maken.

Dit product is te koop voor:


€ 80
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers