Onze sponsor:

Review:

SwitchBot Lock Pro - Next Gen Slimme slot

Is dit slimme slot van SwitchBot echt next level voor een leuke prijs?

We hebben weer wat leuks beginnen gekregen van SwitchBot; de Lock Pro. Dit is een product om je domme slot slim mee te maken. Dit slot retrofit is op je bestaande hang en sluitwerk en hij maakt gebruikt van je oude cilinder. Door deze oplossing kun je gewoon ook nog je oude sleutel gebruiken. 

We gaan natuurlijk weer uitgebreid kijken naar dit product.

SwitchBot?

Als je ons blog regelmatig leest ken je SwitchBot waarschijnlijk al, maar de meeste mensen zullen het nog niet kennen. Ze zijn ook nog niet zo heel erg bekend. Ze maken al wel sinds 2017 Smart Home producten, ze gaan dus al een tijdje mee. Zoals wel meer startende fabrikanten in die tijd, begonnen ze als een kickstarter project. De meesten waren niet zo succesvol omdat ze niet in staat waren de producten ook echt te produceren. Maar SwitchBot is dit wel gelukt en met groot succes. Inmiddels hebben ze verschillende producten en blijven ze ook komen met nieuwe producten, zoals de Lock Pro.

Leuk om nog te vermelden is dat de Curtain in 2020 een Good Design Award 2020 en IDEA 2020 prijs gewonnen heeft. Dat is niet niks! Onze verwachtingen zijn dus hoog.

Er zijn verschillende soorten slimme sloten op de markt. Je hebt sloten waarbij je de cilinder compleet moet vervangen zoals de Bold en Danalock. Met deze producten kun je niet meer je bestaande sleutel gebruiken en moet de vervangende cilinder ook in de deur passen. Gemakkelijker is natuurlijk om de bestaande cilinder en het hang- en sluitwerk te laten zitten. Dan kun je gewoon nog je sleutel gebruiken en is de installatie een stuk gemakkelijker. Daarnaast zijn deze producten ook gemakkelijk te produceren omdat je minder te maken hebt met de beveiliging. Met deze oplossing bouw je als het ware een nieuw slot erbovenop. Dit slot draait dan de sleutel voor jou om.

Wel of geen sleutel?

Met de Lock Pro heb je geen sleutel meer nodig, want je kunt hem op 15 verschillende manieren openen: knop aan de binnenkant, NFC tag, vingerafdrukscanner, op basis van je locatie, toegangscode (tijdelijk of eenmalig), via je smartphone (op afstand), via voice command (Google Home, Alexa, etc), via de Apple Watch en via de sleutel.

Help, de batterijen zijn leeg:

Een veel gestelde vraag bij een slim slot is wat gebeurd er als de batterijen leeg zijn, kan ik dan niet meer mijn huis in? Gelukkig is dit niet het geval. Je krijgt ruim van te voren via een notificatie een bericht dat de batterijen leeg zijn, (die overigens tussen de 6 en 9 maanden mee gaan). Als je dit blijft negeren, en de batterijen zijn echt leeg, dan kun je altijd nog de deur openen aan de buitenkant dmv de sleutel. Aan de binnenkant kun je aan de knop draaien om hem te openen. Dus geen zorgen, je kunt altijd naar binnen.

Om het geheel van stroom te voorzien wordt er gebruik gemaakt van 4 AA batterijen. Je kunt (optioneel) ook een power pack kopen en deze is ook oplaadbaar.

Goed beveiligd:

De Lock Pro installeer je aan de binnenkant en is hierdoor onzichtbaar voor de buitenwereld, want buiten zie je een normale cilinder zitten. Nu heeft de Lock PRO optioneel de mogelijkheid voor een keypad waardoor, in theorie, je wel kunt zien dat het geen normaal slot is.

Dit betekent niet dat je direct het slot gemakkelijk kunt openen, maar je zou via je brievenbus op de knop aan de binnenkant kunnen drukken om hem te openen.

Je kunt deze functie overigens uitzetten en dan moet je echt aan de knop draaien om hem te openen, wat het natuurlijk een stuk lastiger maakt.

De communicatie naar het slot verloopt via Bluetooth en deze is beveiligd met een 128 bits encryptie. Op de website wordt niet verder ingaan op de precieze werking, dat is jammer. Het voordeel van een slim slot is dat je altijd kunt zien als iemand naar binnen gaat. Je kunt namelijk aanzetten dat je een notificatie wilt ontvangen zodra de deur geopend wordt.

Wat krijg je Lock Pro:

  • Lock Pro
  • Tape
  • Handleiding
  • Alcoholdoekje
  • 8 schroeven
  • Bracket (a en b)
  • Inbussleutel (klein en groot)
  • Magneet
  • Cilinder adapter

Specificaties:

Communicatie protocol: BLE (tot 120m)
Stroomvoorziening: 4x AA batterij 1,5V 2900 mAh
Werktemperatuur: 10 tot 45 graden
Materialen: Aluminium-magnesium-Alloy behuizing

Uiterlijk:

Grootte:

Dit product is te koop voor:


Lock Pro
€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten