Onze sponsor:

Review:

21 maart 2024 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold Smart Lock

Je hebt slim en je hebt super slim. Valt dit slimme slot in de laatste categorie? 

We hebben weer wat leuks binnen gekregen. De Bold Smart Lock: een slim slot. Dit product hebben we al weleens voorzien van een review maar dit is inmiddels alweer meer dan 4 jaar geleden. Tijd om hem nogmaals te bekijken.

Dit slimme slot wordt sinds 2016 door Bold gemaakt, een Nederlands fabrikant, wat natuurlijk bij ons altijd een streepje voor heeft. Of dat terecht is gaan we bekijken in deze review. Bold is begonnen als Kickstarter project die uiteindelijk ook de producten kon gaan uitleveren. Inmiddels hebben ze al een behoorlijk assortiment en kunnen ze nu ook zonder Kickstarter producten ontwikkelen en leveren. 

Met dit slimme slot kun je op afstand, via je Smart Home systeem of via de APP, je deur openen. Je hebt hierbij niet meer je sleutel nodig. Dit laatste kan voor sommige mensen een behoorlijke drempel zijn, want wat gebeurt er als ik mijn telefoon vergeet? Of de batterij leeg is? Bold heeft hiervoor een paar slimme features ingebouwd, deze gaan we natuurlijk bekijken in deze review.

Keyless:

Dit slot maakt geen gebruik meer van je sleutel, dus deze kan je lekker thuis laten. Het ontgrendelen gaat via de telefoon, zodra je komt aanlopen ziet hij dat je in buurt bent en zal het slot vast voor je opengaan. Je hoeft alleen nog maar aan de knop te draaien om de deur te openen. Dit laatste doet hij dus niet voor jou, zoals je wel ziet bij bijvoorbeeld een Nuki. Dus meteen doorlopen met de boodschappen in je handen zit er helaas niet in. Iets wat natuurlijk wel jammer is en niet zo gebruiksvriendelijk, aan de andere kant is deze methode wel wat veiliger, aangezien het nooit kan gebeuren dat je deur open staat, dit is immers hardware technisch niet mogelijk.

Goed beveiligd?

Als het over Smart Lock gaat is de eerste vraag die gesteld wordt: hoe zit het met de veiligheid? De Bold heeft een 3 sterren SKG keurmerk. Dit houdt in dat er 5 min. inbrekers vertraging is. Dit lijkt niet veel maar elke extra minuut is natuurlijk te veel voor een inbreker. Hij wil zo snel mogelijk binnen zijn. Met dit slot is het ook mogelijk om het Politie Keurmerk Veilig Wonen aan te vragen.

Daarnaast kun je het slot combineren met een anti-kern-trek-beslag hierdoor kan het slot niet door midden gebroken worden. Het uitboren van het slot is ook lastig om hij voorzien is van een anti-boorbelemmering.

Zoals al gezegd is het slot ook te bedienen met een telefoon en dit gaat via Bluetooth. Er wordt op de website van Bold opvallend weinig gesproken over hoe dit precies geregeld is. Er wordt wel vermeld dat er een twee-factor-verificatie en extra end-to-end-encryptie beveilig is.

En wat als mijn telefoon wordt gestolen? Dan kan zomaar iedereen naar binnen? Ja, dat is natuurlijk zo, maar dit geldt ook voor je sleutel. Het voordeel is van de Bold is dat je toegang zou kunnen blokkeren en je hebt natuurlijk ook altijd nog een code op je telefoon.

Help batterij leeg

Een veel gehoorde angst bij slimme sloten is dat de batterij leeg is en je hierdoor niet meer in je huis komt. Dit is natuurlijk super vervelend. Bold geeft aan dat de batterij 2 jaar lang (20.000 acties) mee moet gaan en dat als de batterij leef begint te maken dat je hiervan meerder notificaties krijgt. Mocht je deze nou allemaal negeren dan gaat het slot in een spaarmodus en kan hij nog enkele weken mee. Dus je hebt genoeg tijd om een nieuwe batterij in het slot te zetten.

Wat krijg je:

- Slot
- Handleiding
- Verlengstukjes
- Inbussleutel
- Schroefje voor vastmaken knop aan binnenkant
- Lange schroef voor vastmaken cilinder

Installatie:

Om te zien hoe dit slot werkt gaan we hem eerst installeren. 

Lees hier verder.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten