Onze sponsor:

Review:

21 maart 2024 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold Smart Lock

Installatie via de Homey:

Het mooie van dit slot is dat je hem kunt koppelen aan de Homey PRO. De Homey is een Smart Home hub waarmee je verschillende apparaten aan elkaar kunt koppelen. Je kunt dan vervolgens dit allemaal automatiseren door slimme regels te maken. 

Om hem toe te voegen moeten we het slot eerst installeren via de Bold APP en natuurlijk in de deur. Als je dit hebt gedaan start je de Homey APP op en gaat naar je apparaten en drukt op het plusje. We zoeken vervolgens op Bold en zien daar 2 apparaten te voorschijn komen. Dit is de Controller en het slot. 

Voor het toevoegen als controller moet je zorgen dat in de Bold APP de functie "controller" is ingeschakeld. Dit kun en vinden via deze weg > Hub aanklikken > instellingen > Controller > Vinkje op aan. Als je hem via deze weg toevoegt dan verbind je de Homey met de cloud-omgeving (internet) van Bold. Dit heeft als voordeel dat je geen last hebt van het bereik van de Bluetooth verbinding, deze is namelijk beperkt. Nadeel natuurlijk is dat je afhankelijk bent van je internet verbinding. Als deze namelijk plat is kun je het slot niet meer bedienen.

Connect instellingen:

Toevoegen als controller:

Ons slot zit dichtbij de Homey dus onze voorkeur gaat naar de Bluetooth (slot) connectie. Om hem toe te voegen hoeven we alleen maar Bold toegang te geven tot de Homey. Dit gaat wel wat vreemd omdat je vanuit de Bold APP terug gestuurd wordt naar je browser ipv naar de Homey. Maar als we terug gaan naar de Homey APP zien we hem verschijnen en kunnen we hem bedienen.

Toevoegen als slot:

Bediening:

Je kunt de Bold op slot doen en openen.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

We zaten even te denken wat we nu precies zouden willen met dit slot. Het is immers zo dat hij altijd automatisch op slot gaat, dus het op slot doen van deze deur 's nachts of als je weg gaat heeft weinig zin. Deze functie kun je natuurlijk ook uitzetten en dit via de Homey regelen.

Dus we maken een flow als we weg zijn, dat de deur op slot gaat, en dat hij 's nachts op slot is.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten