Onze sponsor:

Review:

21 maart 2024 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold Smart Lock

Connect en Clicker

Om het slot buitenshuis te gebruiken heb je de Connect hub nodig. Deze maakt het mogelijk dat er een verbinding is tussen het slot (Bluetooth), de connect (WiFi) en het internet en naar jouw telefoon (en natuurlijk andersom). Je kunt het slot dan op afstand open en sluiten en de status van het slot zien. 

Laten we deze hub ook even installeren en kijken naar de mogelijkheden.

Installatie connect:

Het installeren van de hub gaat weer op dezelfde manier als het slot. Je voorziet de hub van stroom dmv de bijgeleverde USB kabel en adapter. Je start hierna de APP op en drukt op het plus. Vervolgens druk je de knop van de connect 5 seconden in (tot hij rood oplicht). Hij werd hierna bij mij direct gevonden. Nu moeten we nogmaals de knop in drukken om hem echt gekoppeld te krijgen.

Om te kijken of de hub daadwerkelijk werkt zetten we even onze WiFi uit op de telefoon, en ja inderdaad ik kan nog steeds de deur openen en dicht doen.

Nog leuk om te vermelden is dat de Connect een relay schakelaar (240 V AC / 48 V DC @ 3A) heeft waar je bv je poort op kunt aansluiten. 

Clicker:

De Clicker toevoegen gaat weer op dezelfde manier als bij de andere apparaten. Na het toevoegen kunnen we op afstand de deur openen en sluiten. Dit werkt al vanaf een aardige afstand.

Overige opties APP:

Nu hebben we alles geinstalleerd en is het goed om nog even te kijken naar de opties in de APP. Laten we beginnen met het toegangsbeheer.

Toegang:

Het mooie van een slim slot is dat je derden toegang kunt geven zodat zij dus ook naar binnen kunnen. Handig voor je schoonmaker of als je een Airbnb hebt. Bij het aanmaken van een gebruiker krijg je naast de opties om hem beheerder te maken, opties om de "clicker" toe te staan, activeren op afstand aan/uit te zetten en je kunt meldingen krijgen als iemand de deur opent.

Voor de toegang heb je 2 opties:

- Tijdelijke toegang (startdatum & tijd, einddatum & eind tijd)
- Rooster (dag en van tot tijd)

Je kunt de toegang gemakkelijk delen door een link of een QR-code.

Instellingen slot:

Bij het slot krijg je volgende opties:

Geschiedenis:

Dit is een log van alle activiteiten van het slot (hoe je hem hebt geopend, wanneer, of je in de buurt was, etc)

Overige instellingen:

Drukknop: Of je de druk knop aan de binnen kant kunt bedienen
Activatiegeluid: Bepaal met deze instellingen of het slot een piepje geeft als je hem bedient
Tijdactief: Hiermee stel je de tijd in dat het slot weer op slot gaat
Auto-activatie: Zoals al gemeld kun je zorgen dat het slot op basis van jouw locatie automatisch open of dicht gaat

Back-up pin:

De mogelijkheid om een pin in te stellen mocht je je telefoon niet bij je hebben. Dit werkt hetzelfde als een kluis. Je draait dus 2x links, 3x rechts, etc. Op deze manier kun het slot ook openmaken zonder je telefoon.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten