Onze sponsor:

Review:

21 maart 2024 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold Smart Lock

Installatie:

Dit slot van Bold moet super gemakkelijk te installeren zijn. Op de doos staat zelfs binnen 5 minuten. Nou, we gaan het mee maken. De eerste stap is om de APP te installeren, in de handleiding staat een QR-code, er is een iOS en Android versie beschikbaar. Het inloggen/registeren gaat via jouw mobiele nummer waar naar een SMS wordt gestuurd met een nummer. Wel zo'n veilig optie en dit werkt ook altijd (mail wil nog weleens niet aankomen).

Toevoegen van het slot aan APP:

Om het slot te koppelen aan de APP hoef je hem nog niet op je deur te installeren. Het is een kwestie van onderstaande stappen volgen:

Stap 1: Verwijder het lipje bij de batterij
Stap 2: Houd het knopje aan de voorkant 5 seconden ingedrukt zodat deze rood oplicht
Stap 3: Hij vindt hem hierna vrijwel direct en dan moet je het knopje nogmaals indrukken (zowel in de APP als op het slot);
Stap 4: Schroef de knop aan de binnenkant vast met het meegeleverde schroefje

Installatie van het slot op je deur:

Ook de deze stappen zijn niet super ingewikkeld:

Stap 1: Verwijder de oude cilinder
Stap 2: Kijk of het slot de juiste lengte heeft anders kun je deze verlengen met de bijgeleverde accessoires
Stap 3: Schroef het slot vast met de bijgeleverde bout. Zorg hierbij dat de elektronica aan de binnenkant zit (dus het gedeelte met de grote knop).
Stap 4: Schroef de knop vast
Stap 5: Kijk of alles werkt. 

Werking:

Nu we alles geinstalleerd hebben kunnen we gaan kijken hoe dit slot nu precies werkt. Zoals al gemeld heeft dit slot geen motor. Hierdoor maakt hij de deur niet open voor je. Hij ontgrendelt hem alleen maar. Je moet hem dus zelf nog even opendraaien. Hij vervangt eigenlijk je ouderwetse sleutel. Deze moet je ook altijd nog doordraaien om de deur te openen.

We gaan even kijken naar de verschillende manieren om dit slot open te maken.

Handmatig openen/sluiten:

Je kunt het slot met de hand openen door aan de knop aan de binnenkant te draaien. Vanuit deze kant gaat hij ook niet op slot, zover ik kan zien is dit ook niet mogelijk in te stellen. Wil je nu de deur even van het slot halen dan kun je het knopje aan de voorkant gebruiken.

Als je aan de buitenkant bent dan kun je het slot niet handmatig openen door aan de knop te draaien. Dit is niet helemaal waar want je kunt namelijk werken met een back-up pin. Deze werking is het zelfde als een kluis. Dus in mijn voorbeeld met de code 83838 1: we moet hem 9x links, 3x rechts, 8x links, 3x rechts en 8x links draaien.

Let er wel op dat je jouw SKG beveiliging kwijt bent op deze manier.

Via de APP openen/sluiten:

Een gemakkelijker manier om je deur te openen aan de buitenkant is via de APP. Dit is een kwestie van de APP opstarten en het power knopje in te drukken. Hiervoor moet je wel in de buurt zijn van het slot zijn. Je kunt het slot ook buitenhuis openen als je connect hub erbij komt. Later in deze review hier meer over.

Automatisch:

Nog een mooiere manier is dat het slot automatisch voor je open gaat, want elke keer je telefoon te voorschijn halen dit natuurlijk niet super gebruiksvriendelijk. Dit werkt op basis van je GEO locatie en je huis adres. Als 200 meter buiten je huis komt dan weet het slot dat je weg bent. Kom je binnen deze 200 meter en in de buurt dan het slot dan zal hij hem automatisch voor je openen.

 

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten