Onze sponsor:

Review:

21 maart 2024 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold Smart Lock

Conclusie:

Als je dit product in huis haalt kun je op een gemakkelijke manier jouw domme slot slimmer maken. De installatie is super gemakkelijk het is een kwestie van het slot toevoegen aan de APP en je oude cilinder verwijderen en de Bold installeren. Vele gemakkelijker word het niet.

Het bedienen van het slot is gebruiksvriendelijk, je kunt hem namelijk op 3 manieren openen:

1) Door aan de knop te draaien
2) Door de APP op te starten en op de power knop te drukken
3) Automatisch dmv de positie van je telefoon

Met name deze laatste functie werkt goed in de 2 weken dat we dit getest hebben. Elke keer als we bij de deur aan kwamen ging hij open en hoefden we alleen nog maar aan de knop te draaien.

Dit laatste punt is wat ons betreft ook direct een minpunt aan dit slot. In tegenstelling tot andere slimme sloten zoals bv de Nuki en Loqed heeft de Bold geen motor ingebouwd. Hierdoor kan hij niet de deur helemaal voor je openen (of op slot doen). Je zult dus alsnog aan de knop moeten draaien om hem helemaal open te krijgen of op slot te zetten. Dat is jammer maar hierdoor gaan de batterijen super lang mee en kan nooit zomaar je deur wagenwijd open staan. Dit is immers technisch niet mogelijk.

Bij dit slot kun je een hub kopen wat het mogelijk maakt om hem extern te kunnen bedienen. Als je deze hub namelijk niet hebt moet je altijd fysiek in de buurt van het slot zijn om hem te kunnen bedienen. Het slot gaat automatisch weer op slot (tijd in te stellen in de APP). Hier hoef je dus nooit over na te denken maar zoals al gemeld als je hem echt op slot wilt je dus wel elke keer nog moeten draaien aan de knop.

Het is gemakkelijk om gebruikers toegang te geven. Je kunt hierbij een rooster opgeven met tijden en je kunt iemand ook tijdelijk toegang geven (datum+tijd). Dit is allemaal prima geregeld.

Dus: zoek je een manier om je slot op een gemakkelijke manier slim te maken? Dan is de Bold Smart Lock een prima oplossing.

Gemakkelijk te installeren
Gebruiksvriendelijke APP

Geen motor (altijd met de hand volledig op slot moeten zetten/openen)

Eindoordeel

7,5

We willen Bold bedanken voor het beschikbaar stellen van dit slot.

Getest met:
APP: 2.7.2


Homey PRO: 10.3.0

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten