Onze sponsor:

Review:

21 maart 2024 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold Smart Lock

Concurrentie/Koopadvies:

De markt voor slimme sloten is de afgelopen jaren geëxplodeerd. De grootste spelers zijn de Nuki, Loqed, Danalock en Bold. Zoals je in onze review hebt kunnen lezen heeft de Bold geen motor ingebouwd. Hij zorgt dus alleen maar dat je hem open kunt doen, het openen zelf moet je met de hand doen. De andere 3 sloten hebben een motor ingebouwd en zijn hierdoor wat handiger in het gebruik. De Danalock heeft als enige een variant welke werkt met Zigbee en Z-Wave, de andere werken via WiFi en Bluetooth.

Als we naar de verschillende APP's kijken dan liggen de mogelijkheden niet zo heel ver uit elkaar. Allemaal kunnen ze gebruikers toevoegen en tijdelijk toegang geven en op een bepaald tijdstip open-  en dichtgaan. De Nuki heeft, wat ons betreft, een streepje voor omdat deze net even verder gaan met de mogelijkheden. Zo kun je bv de knop configureren. Wat hij doet bij 1 keer drukken en wat bij 2 drukken. Je kunt zelf de LED intensiteit beïnvloeden.

Alle sloten hebben de mogelijkheid om te koppelen aan een Smart Home systeem zoals de Homey en Home Assistant. Sommige vereisen wel een bridge om dit werkend te krijgen.

Qua prijs liggen de sloten niet zover uit elkaar. De Nuki begint vanaf 169,00 voor de basis versie zonder bridge en powerpack wat hem de goedkoopste maakt. Maar eigenlijk wil je liever de Nuki Pro hebben en deze kost 279,00, dan krijg een power pack en mogelijkheid tot koppeling met een Smart Home systeem. De Bold begint vanaf 199,00 en de versie met Bridge 289,00 euro (Deze laatste wil je natuurlijk hebben). Dan hebben we nog Danalock deze begint vanaf 225,00 incl. cilinder. Wil je koppeling met je Smart Home systeem dan moet je nog 45,00 euro extra betalen. Als laatste hebben we de Loqed, deze is de duurste van het stel want deze kost 349,00 maar dan heb je wel alle toeters en bellen. Zoals het touch scherm zodat je nooit meer een sleutel nodig hebt.

Het kleinste slot is de Bold maar dat is niet zo raar want deze heeft immers geen motor, de grootste is de Loqed. Persoonlijk maakt het denk ik allemaal niet zoveel uit maar wil je klein ga dan voor de Danalock. 

De veiligheid is bij alle sloten prima op orde, wat we nog wel willen melden is dat de Bold geen motor heeft hierdoor is het dus technische ook onmogelijk dat je deur wagenwijd open staat. Dan als laatste is er nog een verschil of je de cilinder/sleutel kan blijven gebruiken welke je nu ook al gebruikt. Dit kan alleen bij de Nuki.

Welke moet ik nou kopen?
Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze maar de Nuki heeft wel alle goede kaarten. Super uitgebreide instellingen en koppeling met je Smart Home systeem, en power pack zodat je niet hoeft te rommelen met batterijen.


Bekijk de reviews:

- Loqed
- Nuki
- Danalock

 

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten