Onze sponsor:

Aeotec Wallmote Quad

We pakken lekker door met Aeotec producten want we behandelen vandaag de Wallmote Quad. Een afstandsbediening om scenes mee op te starten.
Lees snel verder wat zij allemaal kan.

Je kunt op verschillende manieren een scene starten om bv al je woonkamer apparaten tegelijk aan te zetten. Een andere manier is via spraak of om je smart home APP op te starten. Het laatste is natuurlijk niet de snelste manier. 

Een andere manier is om het via een knop te regelen. Hier springt Aeotec met hun Wallmote op in. Deze afstandsbediening heeft namelijk 4 knoppen om zaken mee te regelen. Zo kun je heel eenvoudig een lamp aan zetten of wat complexere zaken regelen. Zoals het aanzetten van je lampen in een bepaalde sfeer en meteen zorgen dat je thermostaat op de juiste temperatuur gezet wordt.

"Eindeloze mogelijkheden"

Hij heeft dus 4 knoppen met de volgende mogelijkheden: 1x indrukken, vasthouden, vasthouden en loslaten. Dus in totaal 4 knoppen x 3 mogelijkheden is in totaal 12 opties. Maar dit is nog niet alles, want er is ook een swipe mogelijkheid. Je kunt de omhoog en naar beneden bewegingen registreren. Al deze opties gaan wij testen met de verschillende controllers.

Deze remote is glad afgewerkt en heeft een glossy oppervlakte waar de knoppen zitten. Dit geeft hem een luxe uitstraling. Als je een knop indrukt geeft hij een piep en licht de ingebouwde LED op. Een bevestiging dat je daadwerkelijk een knop hebt ingedrukt. Hij is 7,7 x 7,7 cm groot en maar 1,9 cm dik.

Hij werkt via de Z-Wave Plus en heeft de GEN5 technologie ingebouwd. Hierdoor gaat de batterij langer mee en reageert hij sneller. Over de batterij gesproken: dit is een lithium batterij welke op te laden is via USB. 
Volgens Aeotec zou de batterij 3 maanden mee moeten gaan als je per dag:
- 150 keer klikken
- 20 keer swipen
- 60 keer wakker laten worden

Je kunt deze afstandsbediening ook rechtstreeks koppelen aan bv een lamp. Hierdoor gaat een lamp sneller aan omdat hij je controller niet nodig heeft. Je zult dit wel via je controller moeten regelen. 

De Wallmote is te koop vanaf € 74,95 wat hem niet heel goedkoop maakt, maar je krijgt voor deze prijs wel de genoemde extra's.

Wat krijg je:

- Wallmote
- Handleiding
- USB kabel
- Achterplaat

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze afstandsbediening gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 75
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels