Onze sponsor:

Review:

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan - Z-Wave Plus

Concurrentie:

Als we kijken naar het Z-wave protocol dan zijn er twee concurrenten. Dat is de Fibaro Heatcontoller Z-Wave PLus en de  Danfoss Z-Wave LC13. Als we beginnen met de Danfoss dan valt hierbij op dat er geen directe acties mogelijk zijn. Dus als ik een gewenste temperatuur instel dan duurt het even tot deze bij de Danfoss aankomt. Hierdoor is realtime bediening dus niet mogelijk. Hier hebben de Fibaro en Eurotronic geen last van. 

De Eurotronic en Danfoss hebben beide een display met de temperatuur. Hierbij is de Danfoss wat lastigere te lezen en heeft de Fibaro helemaal geen display. Deze heeft wel een ring om de temperatuur te tonen. Dit is uiteraard iets minder nauwkeurig dan een getal.

Qua uiterlijk wint de Fibaro deze is wat slanker en ziet er niet zo goedkoop uit. Als we het toch over goedkoop hebben dan is de Eurotronic de goedkoopste want deze kost 49,95. Hierna komt de Danfoss met zijn 57,95 en als duurste de Fibaro met zijn 89,95. Nu we het toch over de Fibaro variant hebben is er nog een verschil met de rest  en dat is dat hij via USB opgeladen kan worden. Dit scheelt weer batterijen.

Als laatste wil ik nog op noemen dat de bediening van de Eurotronic zeer prettig is. Dit komt door de knoppen en de display. 

Dus welke is nu de winnaar? Ga je voor looks dan moet je de Fibaro nemen en de hoge prijs voor lief nemen. Ga je voor een gemakkelijk bediening en wat goedkoper? Dan is de Eurotronic de winnaar.

 

 

 

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaatkranen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.