Onze sponsor:

Review:

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan - Z-Wave Plus

Installatie via Home Assistant:

Zoals gebruikelijk is de laatste controller waarmee we deze thermostaat gaan testen Home Assistant. We gaan hem testen ism de Aeotec USB Z-Wave stick. 

De eerste stap is om de batterijen in de kraan te doen. Dit kun je doen door het klepje los te halen en je raadt het: al de batterijen erin te doen. Er worden 2x AA batterijen meegeleverd. Let op dat je ze er goed om in doet (dit is wat lastig te zien). Als je alles goed gedaan hebt zal het display oplichten en InC tonen.

Log vervolgens in op HASS en ga naar je configuratie en dan naar Z-Wave. Klik vervolgens op de add node secure om het toevoegen te starten. Bij HASS komt er geen melding maar je moet hierna de boost knop op de kraan indrukken. Deze zal dan oplichten en gaan aftellen. Als je even wacht en dan klikt op nodes zie je hem verschijnen. Het aftellen op de kraan zal ook stoppen en de LED zal groen oplichten en in de display zal xx komen.

Alle configuratie mogelijkheden zijn aanwezig dus dit scheelt weer opzoeken. Als ik kijk op mijn overview zie ik een thermostaat, batterijniveau, ingestelde temperatuur en de omgevingstemperatuur. Helemaal compleet dus.

Installatie schermen:

Bediening:

Apparaten:

Node info:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat de thermostaat om 8:00 aangezet wordt.. Ik gebruik hiervoor als trigger de big timer en als het 08.00 uur is zet ik de thermostaat modus op "heat".

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaatkranen