Onze sponsor:

Review:

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan - Z-Wave Plus

Installatie via de Homey:

De eerste controller waar we deze slimme kraan mee gaan testen is de Homey. Als eerste stap zorgen we dat de Spirit van stroom wordt voorzien. Dit kun je doen door het klepje te verwijderen en de batterijen te plaatsten. Let op dat je deze goed om doet (dit is nogal lastig te zien). Het display zal oplichten en er zal Inc verschijnen in het display. Log vervolgens in op de Homey en ga naar je apparaten. 

Druk/tap hierna op het plusje en zoek op Eurotronic en installeer de APP mocht je deze nog niet hebben. Hierna zal de toevoegen procedure starten en zal de APP vragen om de boost knop (middelste knop) 5 seconden ingedrukt te houden. Hij werd hierna direct gevonden en het knopje lichtte groen op en hij werd natuurlijk toegevoegd aan de Homey. 

We willen hem natuurlijk gaan gebruiken op een radiator, dus dat is de volgende stap. In het display staat nu iNs wat bekend dat je hem kan installeren. Dit doe je door de oude kraan los te draaien en de Spirit weer vast te draaien. Maak je geen zorgen, er zal geen water uit spuiten, want dit is een apart circuit. Zorg bij het vast draaien dat je hem niet te strak zet want dit is niet nodig en je voorkomt dat je de boel kapot draait.

Als laatste stap druk je weer op het boost knopje om de calibratie te starten. Dit zorgt er voor dat de kraan weet wat de open en dicht stand is. Hierna kan je hem gebruiken in de Homey.

In de Homey krijg je de mogelijkheid om de gewenste temperatuur in te stellen en je kan de verschillende modes inschakelen. De volgende modes zijn beschikbaar:

- Uit (6 °C)
- Comfortable (instellen via de Homey)
- Economic (18 °C)
- Boost (kraan volledige open)
- Handmatige (je kunt zelf de stand bepalen)

Je krijgt tevens een batterijstatus, maar deze toont helaas niks en je kunt de temperatuur inzien van de ruimte. Hierbij moet wel vermeld worden dat deze sensor in de kraan zit, dus ook dichtbij de radiator. Hierdoor krijg je natuurlijk een wat vertekend beeld. Er is ook een mogelijkheid om een externe temperatuursensor te krijgen.

Als laatste wil ik melden dat het mogelijk is om te detecteren of een raam open staat. Hij zal dan de kraan dicht draaien als dit gedetecteerd wordt.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Dashboard:

Opties flow:

Je krijgt onderstaande opties tot je beschikking als je een flow gaat maken:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Het zou fijn zijn dat als ik thuis kom de radiator wordt aangezet. Homey heeft hiervoor een presence kaart welke je kunt gebruiken als startpunt. Deze kijkt of je thuis of weg bent aan de hand van de GEO locatie van je mobiel. Als laatste stap zetten we de temperatuur op 21 graden.

 

Conclusie:

Deze thermostaat werkt zonder problemen en hij reageert snel op een commando. Het enige wat een beetje vreemd werkt is dat als je naar een ander modus gaat, hij de temperatuur niet aanpast in de app.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaatkranen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.