Onze sponsor:

Review:

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan - Z-Wave Plus

Installatie via Domoticz:

Om te zien of deze thermostaat een beetje goed werkt gaan we hem installeren via Domoticz. We gebruiken hiervoor een RPI en Aeotec Z-Wave USB Stick. De eerst stap is om te zorgen dat de kraan stroom krijgt. Dit kun je regelen door het klepje los te halen en de 2x AA batterijen te plaatsten. Let even op dat je ze goed om erin doet. Als dat gelukt is zal het display oplichten en Inc aangeven. Nu kunnen we hem gaan toevoegen. Dit kun je doen door in te loggen op Domoticz en naar het onderdeel setup, hardware en vervolgens naar setup van de z-wave usb. Hierna klikken we op node management en dan op include node secure.

Nu staat Domoticz klaar om signaal van de kraan te ontvangen. Dit kun je starten door de boost (middelste) knop 5 seconden ingedrukt te houden. Hij werd hierna direct gevonden en we zien ook op het display de Node-ID verschijnen en hierna InS wat betekend dat je hem kan installeren aan de radiator. Dit gaan we dus ook meteen doen. Schroef eerst de oude kraan los en schroef hierna de nieuwe erop. Ik hoefde geen adapters te gebruiken en dit zal in de meeste gevallen ook zo zijn. Als alles vast zit (niet te vast) dan druk je nogmaals op de boost knop om de calibratie te starten.

Hierna kun je de kraan gaan gebruiken. Dit gebruiken kun je overigens doen door ze zichtbaar te maken bij je apparaten overzicht. Als je dit gedaan hebt ga je naar utility en zie daar de temperatuur en een manier om de modi te activeren.

 

 

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Apparaat bediening:

Voorbeeld event:

Ik zou graag een regel maken met deze thermostaatkraan maar helaas krijg ik op geen enkele manier de temperatuur ingesteld. Als ik google dan kom ik meerdere gebruikers tegen met dit probleem.

Conclusie:

De bediening van deze thermostaat via je apparaten dashboard gaat prima. Maar je wilt natuurlijk zaken automatiseren en helaas lukt dit niet. Dus de Spirit is maar voor de helft te gebruiken.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaatkranen