Onze sponsor:

Review:

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan - Z-Wave Plus

Installatie op de ZipaTile/ZipaBox:

Als je deze thermostaatkraan wilt installeren is de eerste stap om hem te voorzien van stroom. Dit doe je door het klepje te verwijderen en de batterijen te plaatsten. Zorg dat deze goed om zitten (dit is wat lastig te zien). Als je dit goed gedaan hebt dan zal het display oplichten en Inc aangegeven. Hierna log je in op de ZipaTile en gaat naar "add new device" bij je apparaten. Klik vervolgens op Z-Wave. Er zal worden aangegeven dat de kraan eerst gereset moet worden. Dit kun je doen door de boost knop (middelste knop) 5 seconden ingedrukt te houden. Dit lukt direct en hierna moet je nogmaals 5 seconden dezelfde knop indrukken om hem definitief toe te voegen.

Ook dit lukte en zie eerst in het display de node-id staan en vervolgens InS om aan te geven dat hij geinstalleerd kan worden op zijn plek. Dit gaan we dus doen. Verwijder eerst de oude thermostaatkraan door deze los te schroeven. Maak je geen zorgen of dat er water uitkomt, dit is namelijk een gesloten circuit. Schroef hierna de Spirit vast (handvast). Eventueel kun je de bijgeleverde adapters gebruiken. Dit was in mijn geval niet nodig.

Hierna kun je de installatie afronden door weer op de boost knop te drukken. De Spirit zal zichzelf kalibreren zodat de open en dicht stand klopt. Hierna kun je hem ook bedienen via de ZipaTile. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Je kunt de verschillende modi instellen en hoever de kraan open of dicht is. Opvallend is dat er geen doel temperatuur kan worden ingesteld.

Rule creator opties:

Sensor:

Actie:

Voorbeeld rule:

Als ik ga slapen dan wil ik dat de thermostaat kraan wordt uitgezet.

Conclusie:

De Spirit werkt prima met de ZipaTile/ZipaBox en reageert snel op de commando's. Je kunt hem uiteraard ook gebruiken in het klimaatpaneel, waardoor je je hele huis kunt regelen. Enige opvallende is dat er geen doel temperatuur ingesteld kan worden via je apparaat. Je kunt wel de verschillende modi gebruiken en het regelen via een rule.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaatkranen