Onze sponsor:

Review:

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan - Z-Wave Plus

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

We zullen deze thermostaat kraan eens gaan installeren op de HC2 om te kijken of hij goed werkt. De eerst stap is om het klepje te verwijderen van de kraan. Hierna plaats je de 2AA batterijen. Zorg dat ze goed om zitten. Als alles doe zit dan zal het display aan de voorkant oplichten en INC aangeven.

Log hierna in op de HC2 en ga naar je apparaten. Klik vervolgens op "add" en het toevoegen zal nu starten en je hebt 60 sec. om de boost knop (middelste knopje) op de kraan in te drukken. Hij werd vrijwel direct gevonden en op het display zal kort de Node-id getoond worden. Hierna werd in de display "InS" getoond om aan te geven dat je de kraan moet installeren op de radiator. 

Dus dit is de volgende stap. Draai eerst de oude kraan los. Maak je geen zorgen dat er water uitkomt zolang je het T stuk met rust laat is er niks aan de hand. Gebruik vervolgens de adapters om de Spirit vast te maken. Draai het geheel niet super vast want dat is niet nodig en je breekt hierdoor misschien de adapter.

Druk vervolgens nogmaals op de boost knop om de calibratie te starten. Hierna kun je de kraan bedienen via de HC2.

Bij de HC2 valt op dat je de temperatuur kunt instellen van de ruimte. Hij regelt dus zelf hoever (en hoelang) de kraan open gezet moet worden.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Je krijgt de ingestelde temperatuur, huidige temperatuur en de modus kun je bepalen.

Scene opties:

Je krijgt onderstaande scene opties tot je beschikking om te automatiseren.

ALS:

DAN:

Voorbeeld scene:

Het zou natuurlijk fijn zijn als de radiator wordt aangezet als je thuis komt. De HC2 heeft hiervoor een locatie bepaling welke hij aan de hand van je Geo locatie van je telefoon bepaald. Deze gebruiken we als startpunt. Hierna zetten we de thermostaat op de gewenste temperatuur.

Conclusie:

De thermostaat doet wat hij moet doen en je kan de temperatuur regelen. Ik ben tegen geen problemen aangelopen.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaatkranen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.