Onze sponsor:

Review:

07 maart 2022 | Niels Laan | Fibaro

Fibaro Heat Controller Radiator Thermostat

Concurrentie:

Op het gebied van Z-Wave thermostaatkranen zijn er niet zoveel opties. In het verleden had Danfose een Z-Wave versie maar deze wordt niet meer gemaakt. Dus blijft er 1 concurrent over en dat de Eurotronic/Aeotec Spirit Thermostaatkraan.

Als we deze vergelijken met de Fibaro dan is deze een stuk minder compact en hij ziet er wat lomp uit. Hij heeft dan wel weer een display waar je de ingestelde temperatuur kunt inzien. Bij de Fibaro versie kun je dit alleen maar zien als je aan de knop draait en de LED dan een kleur geeft (bijvoorbeeld: wit is uit en rood is helemaal open).

De Eurotronic werkt met 2 AA batterijen en de Fibaro heeft een ingebouwde accu. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Bij de eerste kun je gemakkelijk even de batterijen vervangen maar dit is minder milieuvriendelijk, bij de Fibaro moet je maar net een stopcontact in de buurt hebben.

Nog een pluspuntje voor de Fibaro is dat hij wordt geleverd met een losse temperatuursensor, deze zit bij de Eurotronic wel ingebouwd maar deze meet de temperatuur dicht bij de radiator, dit kan weleens verkeerde waardes geven. Je wil tenslotte de kamertemperatuur weten.

En dan als laatste is er nog de prijs van €49,95 voor de Eurotronic en €89,95 voor de Fibaro. 

Welke moet je nou kopen? Beide zijn redelijk vergelijkbaar met elkaar. Ga je voor looks (mooi vormgegeven en klein) dan zou ik de Fibaro kopen, wil je minder geld uitgeven dan kun je beter de Eurotronic nemen.

Dit product is te koop voor:


€ 90
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.