Onze sponsor:

Review:

07 maart 2022 | Niels Laan | Fibaro

Fibaro Heat Controller Radiator Thermostat

Installatie via de Fibaro Home Center 3

We gaan deze Heat Controller natuurlijk ook installeren op de HC3. Dit zou niet al te veel problemen moeten geven aangezien dit Fibaro's eigen product is.

We beginnen om de oude thermostaatkraan te verwijderen en de nieuwe Heat Controller te installeren. Draai voorzichtig aan de kraan om hem los te schroeven. Dit kan met hand maar mocht hij echt vast zitten dan kun je een waterpomptang gebruiken. Als je hem los hebt schroef je de Fibaro kraan erop. Als dit niet past worden adapters meegeleverd om hem passend te krijgen. Druk vervolgens op het knopje aan de onderkant.

Nu moeten we de bijgeleverde temperatuursensor gaan koppelen. Dit kun je doen door het bijgeleverde pinnetje in het gaatje te duwen. De LED zal 5x groen gaan knipperen. Als dit nou niet lukt hou dan het knopje op de thermostaat ingedrukt tot de LED blauw wordt en druk vervolgens nogmaals voor het selecteren. Hierna drukken we weer met het pinnetje in het gaatje bij de sensor. Hierna zie je LED ring, van de kraan, 5x groen knipperen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.

Als we deze stappen doorlopen hebben kunnen we hem gaan koppelen aan de HC3. We loggen in op de HC3. We gaan naar onze apparaten en drukken op het plusje rechtsboven. Nu moeten het toevoegen starten door het knopje op de kraan 3x achter elkaar in te drukken, de LED wordt eerst wit van kleur en hierna groen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.

We zien hem inderdaad na een tijdje verschijnen bij mijn apparaten. Zodra je de kraan aanzet zal er een eenmalige kalibratie plaats vinden. Dan weet de kraan wat de open/dicht positie is.

Het valt ons op dat het even duurt tot de juiste temperatuur binnenkomt. Heb dus even geduld.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

We zien de temperatuur van de sensor, kunnen de temperatuur van de kraan instellen, het modus kunnen we wijzigen (uit, verwarmen en beveiligd) en als klap op de vuurpijl zien we het batterijniveau. Je kunt ook nog instellen hoelang de temperatuur vast moet worden gehouden.

Voorbeeld scene:

We maken een voorbeeld waarbij, als je van huis bent, de thermostaat uitgezet wordt.

Fibaro heeft een heel mooi warmtepaneel, deze kun je natuurlijk ook gebruiken om de knop aan te sturen.

Dit product is te koop voor:


€ 90
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.