Onze sponsor:

Review:

07 maart 2022 | Niels Laan | Fibaro

Fibaro Heat Controller Radiator Thermostat

Installatie via de Homey:

De eerste controller waar we de Heat Controller op gaan installeren is de Homey Pro van Athom. We beginnen met het verwijderen van de oude thermostaatkraan. Hierbij heb je geen gereedschap nodig, maar een waterpomptang kan handig zijn als je kraan wat vast zit. Als je de kraan los hebt, schroef je de Fibaro Heat Controller er weer op. Er worden verschillende adapters bijgeleverd, mocht de kraan dus niet passen met de standaard aansluiting dan kun je deze gebruiken om hem wel passend te krijgen. Als hij vast zit, drukken we het knopje aan de onderkant 1 seconde in. De LED aan de voorkant zal oplichten.

Bij deze kraan wordt een losse temperatuursensor meegeleverd. Om deze ook te koppelen halen we het klepje aan de achterkant los en verwijderen we de sticker bij de batterij. Vervolgens drukken we met het bijgeleverde pinnetje in het gaatje. Nu zal de LED 5x groen knipperen om aan te geven dat hij gekoppeld is. Mocht dit nou niet lukken, hou dan het knopje op de thermostaat ingedrukt tot de LED blauw wordt en druk vervolgens nogmaals voor het selecteren. Nu wachten we even en drukken weer met het pinnetje in de sensor. Hierna zie je de LED ring van de kraan 5x groen knipperen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.

Nu kunnen we hem ook gaan toevoegen aan de Homey. Start de Homey APP op en ga naar je apparaten en druk op het plusje rechts bovenin. Zoek vervolgens op Fibaro en selecteer de Heat Controller. 

Nu wordt er aangegeven dat we de Heat Controller in de leerstand moeten zetten. Dit kun je doen door het knopje 3x achter elkaar in te drukken. Hij wordt direct gevonden en de LED wordt eerst wit van kleur en daarna rood. Nu herhalen we deze handeling nogmaals om hem echt toe te voegen. Na het invoeren van de SDK code (deze staat op de verpakking) wordt de LED eerst weer wit en daarna knippert hij groen. Hierna zie we hem bij mijn apparaten verschijnen.

Zodra je de kraan aanzet zal er een eenmalige kalibratie plaats vinden om te bepalen wat de open/dicht positie is. Geef het geheel even 10 min. om de juiste temperatuur binnen te krijgen. Heb dus even geduld.

Na wat testen lijkt het erop dat je vanuit de Homey de temperatuur niet in kunt stellen (het signaal komt niet aan) en hierdoor is hij onbruikbaar. Wij hebben dit probleem aangekaart bij de support van Homey en ze geven aan op de hoogte te zijn van dit probleem en te werken aan een oplossing.

Zodra deze oplossing er is zullen we deze review voorzien van een update.

Dit product is te koop voor:


€ 90
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.