Onze sponsor:

Review:

07 maart 2022 | Niels Laan | Fibaro

Fibaro Heat Controller Radiator Thermostat

Installatie via Domoticz:

De eerste stap is om de oude thermostaatkraan te verwijderen en de nieuwe kraan te installeren. Om de kraan los te halen draai je voorzichtig aan het schroef. Mocht dit niet lukken dan kun je een waterpomptang gebruiken. Hierna kun je de Fibaro kraan erop draaien. Eventueel met de bijgeleverde adapters om hem passend te krijgen. Druk vervolgens op het knopje. 

Nu moeten we de bijgeleverde temperatuursensor gaan koppelen. Dit kun je doen door het bijgeleverde pinnetje in het gaatje te duwen. De LED zal 5x groen gaan knipperen. Mocht dit nou niet lukken hou dan het knopje op de thermostaat ingedrukt tot de LED blauw wordt en druk vervolgens nogmaals voor het selecteren. Nu moeten we met het pinnetje in het gaatje van de sensor drukken. Hierna zie je LED ring van de kraan 5x groen knipperen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.

We loggen in op Domoticz en ga naar het menu item "setup" en naar "hardware". Druk hierna op de setup bij de Aeon Labs controller en druk op include node secure. Er zal een pop-up komen dat de controller in leerstand staat. De volgende stap is om het knopje op de kraan 3x achter elkaar in te drukken, de LED wordt eerst wit van kleur en hierna groen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.

We zien hem inderdaad na een tijdje verschijnen bij mijn apparaten. Zodra je de kraan aanzet zal er een eenmalige kalibratie plaats vinden om te bepalen wat de open/dicht positie is.

Installatie schermen:

Bediening:

We zien de temperatuur van de sensor, kunnen de temperatuur van de CV instellen, het modus kunnen we wijzigen (uit, verwarmen en beveiligd). Helaas zien we niet het batterijniveau.

Voorbeeld event:

We maken: als we het alarm aanzetten (we zijn niet thuis) dat dan de thermostaatkraan wordt uitgezet.

 

Dit product is te koop voor:


€ 90
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.