Onze sponsor:

Review:

02 februari 2022 | Niels Laan | Neo Coolcam

Neo Coolcam Repeater

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

Het fysiek installeren van dit product is niet heel ingewikkeld want het is een kwestie van hem in een stopcontact duwen. Als je hem van stroom hebt voorzien zal de LED even kort rood oplichten. Hiermee geeft hij aan dat hij niet is toegevoegd aan een controller.

We loggen nu in op de HC2 en gaan naar onze apparaten, we klikken vervolgens op "add or remove device" en vervolgens op "add". Nu staat de HC2 in de leermodus en moeten we het knopje op de repeater 5 seconden lang ingedrukt laten tot de LED groen oplicht. Zorg dat je de knop weer los laat voordat de LED uitgaat. Als je namelijk te lang wacht dan lukt het toevoegen niet.

Na een tijdje zie ik dat de HC2 hem gevonden heeft.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Ik krijg een temperatuursensor en een luchtvochtigheidssensor te zien. Het valt me op dat de temperatuursensor een waarde doorgeeft van -4,4 graden. Nou zo koud is het echt niet binnen. Dit kan je nog corrigeren met de parameters. Verderop in het artikel vind je hiervan de informatie.

Of de repeater werkt kan ik helaas niet zien met de HC2.

Scene opties:

Temperatuursensor:

Luchtvochtigheidssensor:

Voorbeeld scene:

Met de repeater functie valt natuurlijk geen scene te maken. Dus maken we een voorbeeld met de luchtvochtigheidsensor. Als deze boven de 85% komt dan zetten we de ventilator aan. Op deze manier kunnen wij zorgen dat het niet te vocht wordt in de badkamer.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels