Onze sponsor:

Review:

02 februari 2022 | Niels Laan | Neo Coolcam

Neo Coolcam Repeater

Installatie via de Fibaro Home Center 3:

We hebben deze repeater al op de HC2 geinstalleerd dus op de HC3 moet dit geen problemen gaan opleveren. We gaan hem weer toevoegen.

We voorzien hem eerst van stroom door hem in het stopcontact te duwen. Hierna loggen we in op de HC3. We gaan naar onze apparaten en drukken op het plusje. Nu moeten het toevoegen starten door het knopje aan de zijkant 5 seconden ingedrukt houden tot de LED blauw wordt om hem vervolgens los te laten. Wacht niet tot de LED uit is want dan zal het toevoegen niet lukken. De HC3 geeft een melding dat hij aan het "toevoegen" is en ik zie de LED van de sensor blauw knipperen.

Na een paar seconden geeft hij een melding dat het toevoegen is gelukt en ik zie de LED kort groen oplichten.

Het valt mij op dat er geen configuratie (parameters) aanwezig is dit zul je dus met de hand moeten toevoegen. Zie verderop in de artikel.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik krijg een temperatuur- en een luchtvochtigheidssensor. Het valt me op dat de temperatuursensor een waarde doorgeeft van -4,4 graden. Nou zou koud is het echt niet hier binnen. Deze lijkt dus niet de juiste waarde aan te geven. Je kunt dit eventueel corrigeren door dit in te voeren in de parameters. Verder op in dit artikel vind je hoe.

Of de repeater werkt kan ik helaas niet zien met de HC2.

Scene opties:

Temperatuursensor:

Luchtvochtigheidssensor:

Voorbeeld scene:

We gebruiken in ons voorbeeld de luchtvochtigheidssensor om de ventilator in de badkamer aan te zetten. Als trigger zeggen we dat als de luchtvochtigheid boven de 85% komt dat dan de ventilator aan moet.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels