Onze sponsor:

Review:

02 februari 2022 | Niels Laan | Neo Coolcam

Neo Coolcam Repeater

Installatie via de Homey:

De installatie is niet heel ingewikkeld. Het is een kwestie van de repeater in het stopcontact te duwen om hem van stroom te voorzien. Als je dit gedaan hebt zie je de LED even kort rood oplichten. Dit is om aan te geven dat hij nog niet is toegevoegd aan de een controller. Helemaal goed dus.

Nu loggen we in op de Homey door naar gaan we naar my.homey.app (of je gebruikt de APP) en klikken op de plus rechtsboven. Nu zoek je op Neo Coolcam en klikken op repeater. Nu moeten we hem in leermodus zetten dit kun je doen door het knopje aan de zijkant 5 seconden lang ingedrukt te houden en hem los te laten als de LED blauw oplicht. Wacht niet te lang want dan zal het toevoegen niet lukken.

Hij werd vrijwel direct gevonden. Nu moet ik nogmaals het knopje indrukken en vasthouden tot hij blauw oplicht. Nu moet ik de SDK code invoeren voor de extra beveiliging. Deze vind je op de zijkant van de doos (63942). Na het invoeren zie ik de LED groen oplichten wat aangeeft dat het toevoegen is gelukt. En ik zie hem verschijnen bij mijn apparaten.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Bij mijn apparaten zie ik inderdaad een temperatuursensor en luchtvochtigheidssensor verschijnen. Bij temperatuursensor valt alleen op dat hij - 4,4 graden aangeeft. Dit is gelukkig te corrigeren via de configuratie/parameters.

Om te kijken of de repeater werkt, heb ik deze even wat verder van me controller afgezet en een bewegingssensor nog een stuk verder. Na een reboot van de Homey zie ik inderdaad dat de sensor via de repeater gaat.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

Flow voorbeeld:

We gaan gebruik maken van de luchtvochtigheidssensor. Als deze boven de 85% komt dan moet de ventilator aangezet worden. Als hij onder de 60% komt moet hij weer uit.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels