Onze sponsor:

Review:

02 februari 2022 | Niels Laan | Neo Coolcam

Neo Coolcam Repeater

Installatie via Home Assistant:

We gaan deze repeater ook installeren via het gratis open source systeem van Home Assistant. Het leuke van dit pakket is dat je hem op verschillende hardware kan laten draaien. We testen hem op een RPI3 met een Aeotec Z-Wave Stick. 

Om het Z-Wave gedeelte te kunnen laten werken wordt gebruik gemaakt van de open z-wave standaard. In deze database zijn behoorlijk wat producten opgenomen maar soms laat de ondersteuning wat te wensen over. Maar laten we niet meteen beren op de weg zien.

Om hem te installeren starten we HASS op en gaan we naar je configuratie en hierna naar Z-Wave. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart.

Nu moeten we hem in leermodus zetten dit kun je doen door het knopje aan de zijkant 5 seconden lang ingedrukt te houden en hem los te laten als de LED oplicht. Wacht niet te lang want dan zal het toevoegen niet lukken. Ik ga een paar seconde de LED van de sensor blauw knipperen en vervolgens groen om aan te geven dat het toevoegen is gelukt.

Installatie schermen:

Werking:

Bij de nodes zie ik een hele rij waaronder de temperatuur-, luchtvochtigheidsensor en de repeater. Helemaal compleet dus. Of de repeater werkt kan ik helaas niet zien. Het valt ook op de temperatuurmeter een - 4,4 graden aangeeft. Dit lijkt dus niet helemaal te kloppen. Gelukkig kun je dit via de parameters corrigeren.

Voorbeeld scene:

Met de repeater functie valt natuurlijk geen scene te maken. Dus maken we een voorbeeld met de luchtvochtigheidsensor. Als deze boven de 85% komt dan zetten we de ventilator aan. Op deze manier kunnen wij zorgen dat het niet te vocht wordt in de badkamer.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels