Onze sponsor:

Review:

02 februari 2022 | Niels Laan | Neo Coolcam

Neo Coolcam Repeater

Installatie via Vera Plus/Edge:

De volgende controller is die van Vera, we gaan hem uiteraard hier ook aan toevoegen. We voorzien de repeater eerst van stroom en loggen hierna in op de Vera.

We gaan vervolgens naar devices en klikken je op "add device". Vervolgens zoek ik de Neo Coolcam op. Helaas zie ik hem niet in het lijstje staan, dus probeer ik hem toe te voegen als generic sensor.

Na een paar keer op next te hebben geklikt zet ik de repeater in de leermodus door het knopje aan de zijkant 5 seconden ingedrukt te houden. Als ik de LED blauw ze worden laat ik hem weer los. Houd hem niet langer vast want dan zal het toevoegen niet lukken.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Na wat klikken krijg ik een temperatuur- en een luchtvochtigheidssensor. Het valt me op dat de temperatuursensor een waarde doorgeeft van -4,4 graden. Deze lijkt dus niet de juiste waarde aan te geven. Je kunt dit eventueel corrigeren door dit in te voeren in de parameters.

Of de repeater werkt kan ik helaas niet zien in Vera maar omdat dit ook werkte op de Homey zal dit wel zo zijn.

Scene opties:

Luchtvochtigheidssensor:

Temperatuursensor:

Voorbeeld scene:

Met de repeater functie valt natuurlijk geen scene te maken. Dus maken we een voorbeeld met de luchtvochtigheidsensor. Als deze boven de 85% komt dan zetten we de ventilator aan. Op deze manier kunnen wij zorgen dat het niet te vochtig wordt in de badkamer.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels