Onze sponsor:

Review:

05 juli 2023 | Niels Laan | Nuki, Slimme sloten

Nuki Smart Lock 3.0 pro

Conclusie:

Met dit slimme slot kun je op afstand je deur van het slot afhalen of hem juist op slot doen. Dit kan hij automatisch door de slimme features in de APP. Zo weet hij wanneer je weg bent en wanneer je thuis komt zodat het slot automatisch voor je geopend wordt. Kijk, dat is nog eens handig.

De installatie van de Nuki is super eenvoudig; je kunt namelijk je bestaande cilinder gebruiken en de stappen zijn goed uitgelegd. Je plaats als het ware de Nuki op je bestaande sleutel zodat hij hem voor jouw kunt rond draaien. Het enige waar je op moet letten is dat jouw cilinder aan beide kanten een sleutel in het slot kan hebben (en dat je hem nog open/dicht kunt doen).

De APP zit eenvoudig in elkaar maar is zeer uitgebreid. Zo kun je gebruikers toegang geven (ook tijdelijk), het slot automatisch sluiten op tijden en zelfs de licht intensiteit van de LED veranderen.

Het openen en sluiten gaat redelijk geruisloos maar het is wel iets meer geluid dan als je hem met de hand bediend, wat natuurlijk logisch is. 

De koppeling met je Smart Home systeem zoals de Homey en Home Assistant is goed geregeld. Je kunt zowel via de Cloud als lokale aansturen.

Deze PRO versie heeft een ingebouwde batterij welke je kunt opladen via USB. Je hoeft dus niet in de weer met batterijen. Als de batterij leeg is krijg netjes een notificatie hiervan. Mocht je nou niet in staat zijn om hem op de laden dan is er geen man over boord want je kunt ten alle tijden dit slot met je oude vertrouwde sleutel openen.

Zijn er dan nog nadelen aan dit slot? Nou, wij konden er maar weinig vinden. Behalve dat we sw cilinder moesten vervangen omdat deze niet aan beide kanten geopend kon worden. 

Veel mogelijkheden in APP
Super gemakkelijke installatie
Koppeling met Smart Home systeem
Je kunt al starten vanaf 169,00 euro
Geen cilinder vervangen/huidige sleutel blijven gebruiken

Niet elke cilinder werkt

Eindoordeel

8,5

Getest met:
Homey, Firmware 8.1.5, APP: 7.0.1209



Home Assitant, firmware 2023.4.2, OS: 9.5

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten