Onze sponsor:

Review:

05 juli 2023 | Niels Laan | Nuki, Slimme sloten

Nuki Smart Lock 3.0 pro

Koppeling Homey:

Het mooie van een slim slot is dat je hem kunt koppelen aan je Smart Home systeem. Op deze manier kun je het slot echt slim maken en bv koppelen aan de alarmsysteem.

Toevoegen:

De Homey werkt met APP's om apparaten te koppelen aan je Homey. Voor de Nuki is er gelukkig een APP beschikbaar dus het toevoegen zou niet al te veel problemen moet geven. Om deze functionaliteit te gebruiken hebben we een account nodig bij Nuki. Deze kun je aanmaken via de Nuki heb bij "Features & Configuration" en dan web.

Als we deze hebben aangemaakt starten de Homey APP en gaan naar onze apparaten en drukken op het plus bovenin en kiezen voor "nieuw apparaat". 

Nu zoeken we op Nuki en kiezen Smart Lock we loggen vervolgens in om Nuki toestemming aan de Homey te geven om gebruik te maken van de API. Na enkele seconden vindt hij het slot en wordt hij toegevoegd. Appeltje eitje zou je denken maar helaas krijgen we een 406 error in de Homey op als we het slot willen openmaken. Dit kun je oplossen door het slot even open/wakker te maken.

Mogelijkheden:

We kunnen nu via de Homey het slot open en dicht doen. Je kunt hem ook van het nachtslot afhalen.

Flow opties:

Je krijgt onderstaande opties tot je beschikking om een flow te maken:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

In de Nuki APP zitten standaard natuurlijk super veel mogelijkheden om dit slot te automatiseren. Zo kun je op een vast tijd stip op slot doen en natuurlijk weer open. Dit werkt opzich prima maar je zult mee maken dat de deur op slot zit terwijl je nog even in de avond weg wilt.

Als je dit slot in de Homey hebt kun je dit net even wat slimmer maken. Zo kun je regelen dat als je naar bed gaat pas de Nuki op slot gaat en als je wakker wordt de Nuki van het slot gaat.

Als we gaan slapen dan starten we een flow op via een virtuele knop welke je aan zet via Google Home door tegen hem te zeggen "slapen". We gebruiken deze dus als trigger dus het is een kleine moeite om de Nuki op slot te zetten.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten