Onze sponsor:

Review:

06 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Luxy Smart Switch

Deze schakelaar is niet zomaar een schakelaar hij heeft wat extra's. Lees in deze review wat dit is.

Qubino begint ook al een oudtje te worden op de Smart Home markt. Zij maken als sinds 1991 producten dus je kunt wel zeggen dat ze even mee gaan. Qubino maakt vooral producten die je kunt inbouwen. Denk hierbij aan dimmers, schakelaars en slimme meters.

Ze komen regelmatig met nieuwe producten die werken via de Z-Wave protocol. De laatste jaren waren dit meer updates van bestaande producten en een uitbreidingen hiervan. Zo is er van de Flush dimmer een variant gekomen welke met 0-10 volt werkt en heeft men een kleinere variant uitgebracht.

Vorige week werd ik benaderd voor een nieuwe product de Luxy Smart Switch. Dit is wel echt een andere product welke nog niet in het assortiment zit. We gaan hem nader bekijken.

Don't be yesterday. Be tomorrow!

Als je bovenstaande pay-off leest van dit product dan wordt je nog niet veel wijzer. Dit smart home product is een wandschakelaar met een ingebouwde LED. Dit is wel wat kort door de bocht want hij kan nog meer. 

Je kunt hem namelijk dimmen, aan- en uitzetten en verschillende, kleuren, scenario's starten. De bediening gaat d.m.v. een touch screen oplossing.

De ingebouwde LED kan maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren weergeven. Nu zal je misschien denken: maar wat moet ik met al die kleuren. Nou, een handig toepassing is om bv de LED rood te laten oplichten als je beveiligingsalarm af gaat. Of je kunt hem gebruiken als nachtlampje of als overloop lamp i.s.m. een bewegingsmelder.

Luxy Smart Light:

Er is van de luxy lijn ook nog een Luxy Smart Light. Deze heeft ook een LED lamp maar geen schakelaar. Hij heeft dan wel weer een ingebouwde sirene/pieper. Deze gaan wij later ook voorzien van een review.

Wat krijg je:

- Luxy Smart Switch
- Frame
- Handleiding

Specificaties:

Stroom voorziening   110 - 240 Vac ±10 % 50/60 Hz
Vermogen     1 x 10 A
Werktemperatuur    -10 ~ +40 °C
Z-Wave bereik   Tot 40 m binnen
Kleuren   16 miljoen
Luminance     1090 cd/m2
Standby verbruik     0,5 W / 1,5 W
Diepte inbouwdoos   Ø ≥ 60 mm
Z-Wave Repeater     Yes
Afmetingen (BxHxD)   93x90x45 mm
Gewicht (met glas frame frame)     114 g

Aansluitschema:

Uiterlijk:

Groottte:

Inbouwdiepte:

Zoals je op bovenstaande foto ziet is er niet heel veel ruimte als je een 40mm diepe inbouwdoos gebruikt. Er wordt dus aangeraden om minimaal 50mm te hebben (Qubino zegt zelf 60mm).

Wij zullen deze Luxy Smart Switch gaan installeren op de volgende controllers:

 

Dit product is te koop voor:


€ 150
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars