Onze sponsor:

Review:

06 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Luxy Smart Switch

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

We gaan deze schakelaar natuurlijk ook installeren op de Fibaro Home Center 2. De eerste stap is om de oude schakelaar te verwijderen. Zorg natuurlijk dat de stroom er vanaf is. Je hoeft maar 4 draden aan te sluiten, dus dat moet wel lukken. Qubino levert een schema mee in de handleiding. Zorg dat je een blauwe draad in je wandcontactdoos hebt anders kun je hem niet gebruiken.

Kleine tip voor het aansluiten van de draden, strip deze niet te lang anders heb je een stuk bloot draad. Nog een tip: schroef het geheel goed vast, want de draad gaat vrij snel weer los als je dit niet doet.

Ik zou nog even wachten met het terug zetten van de stroom. Je kunt namelijk beter eerst inloggen op de HC2 en naar je apparaten gaan.

Vink vervolgens "add node secure" aan en druk op "add". De HC2 zal nu in leermodus gaan. Voorzie nu de Qubino van stroom, de LED zal faden van kleur om aan te geven dat hij stroom heeft. Druk vervolgens eerst op de rechter knop (3) en dan beneden (knop 4). De LED zal nu wit oplichten, houd vervolgens de rechter knop (3), 4 tot 6 seconden ingedrukt. De LED zal nu 6 seconden gaan knipperen, en zal na 10 seconden groen oplichten.

Ik moest dit een paar keer doen maar uiteindelijk werd hij toegevoegd aan de HC2. Als ik bij mij apparaten kijk zie ik een aan-/uit schakelaar, het totaal verbruik en het huidige verbruik. Ik krijg ook 2x een RGBW controller voor het aansturen van de LED. Dit heeft te maken dat de configuratie van de Luxy niet goed is geconfigureerd, de "Lifeline" staat namelijk niet goed. Hierdoor wordt ook de status niet goed geüpdatet als je hem met de hand bediend.

Qubino geeft aan in contact te zijn met Fibaro om dit probleem te verhelpen.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een aan/uitschakelaar voor de relay en 2x een RGB controller voor de LED.

Voorbeeld scene:

Zoals al gezegd is deze smart switch goed te combineren om een alarm. Dus als voorbeeld zetten de Luxy op rood als het alarm af gaat.

Dit product is te koop voor:


€ 150
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars