Onze sponsor:

Review:

06 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Luxy Smart Switch

Installatie via Vera Edge/Plus:

De volgende controller is de Vera Plus. Deze controller heeft een Z-wave chip ingebouwd dus het toevoegen moet niet al teveel problemen gaan geven.

De eerste stap is om de stroom van de bestaande schakelaar af te halen en deze te los te maken. We installeren vervolgens de smart switch dmv het bijgeleverde schema. Zorg dat er een blauwe draad aanwezig is deze heb je namelijk nodig.

Als je alles hebt aangesloten log je in op de Vera en ga je naar je apparaten. Klik vervolgens op "add device" en zoekt de Luxy smart switch op. Hij werd helaas niet gevonden maar we kunnen hem als "generic Z-wave device" toevoegen. Na wat stappen vraagt de Vera om de schakelaar in de leerstand te zetten. Dit kun je doen door de stroom erop te zetten en op rechter knop (3) en hierna op de onderste knop (4) te drukken. De LED zal wit oplichten, houdt vervolgens op de rechter knop 4-6 seconden ingedrukt. De LED zal nu groen gaan knipperen en na 10 seconden groen gaan branden.

De Vera vindt hem ook direct en ik zie hem bij mijn apparaten. Ik krijg een aan-/ uit schakelaar om de aangesloten lamp te bedienen. Ik krijg nog een aan/uit schakelaar om de LED te bedienen. Hier vind ik ook een dimmer en het verbruik van de aangesloten lamp. Het totaal verbruik krijg ik niet te zien.

Helaas kan ik de kleuren van de LED niet veranderen. Qubino geeft aan dat in de nieuwe firmware versie van de Vera dit probleem is opgelost.

Wat ook vreemd is, is dat als ik de lamp uitzet de LED schakelaar ook uit gaat maar dat de LED gewoon aan blijft. Nog vreemder is dat als ik de schakelaar van de lamp via de Luxy smart bedien dat hij dan uit gaat in de Vera en niet bij de juiste schakelaar. Snap je hem nog :)

Dit probleem komt omdat de "Lifeline" niet goed geconfigureerd wordt. Qubino heeft hierover contact met Vera om dit op te lossen.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Zoals al gezegd kan ik de LED niet van kleur veranderen. Ik zie een aan/uit schakelaar en dimmer voor de LED en kan de relay aan/uitzetten.

Voorbeeld scene:

Ik wil dat als er beweging is (en het alarm staat aan) dat de Luxy aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 150
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars