Onze sponsor:

Review:

06 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Luxy Smart Switch

Installatie via Domoticz:

De volgende in de rij om de Luxy mee te testen is Domoticz. Dit is een open source systeem die kan draaien op verschillende hardware. Wij testen hem met een RPI en Aeotec Z-Wave USB Stick.

Als eerste halen we de stroom van de oude schakelaar af, hierna schroeven we hem los en plaatsten de Luxy smart switch volgens het bijgeleverde schema. Zorg dat je een blauwe draad in je wandcontactdoos hebt anders kun je hem niet aansluiten.

De volgende stap is om in te loggen op de Domoticz en naar "Setup", "Hardware" en dan nog een keer setup bij de USB stick te gaan.

Klik vervolgens op "include node secure" om het toevoegen te starten. Voor zie de module van stroom en de voer de volgende handelingen uit: 1x rechter knop (3) indrukken, hierna 1x onderste knop indrukken (4). De LED zal wit worden waarna je vervolgens de rechter knop (3) 4-6 seconden ingedrukt te houden. De LED zal nu groen gaan knipperen en na 10 seconden vol gaan branden. Ik zie dat hij is toegevoegd en alle configuratie mogelijkheden zijn aanwezig.

Als we naar onze devices gaan zie ik daar een aan/uitschakelaar, RGBW schakelaar, Wattage en KWH. Om deze te bedienen voeg ik ze toe aan me dashboard.

In eerste instantie kon de de relay/aangesloten lamp niet bedienen maar na het installeren van de Beta van Domoticz deed dit het wel.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik kan de LED dimmen, aan-/uitzetten en van kleur veranderen. Ik kan tevens de relay aan/uitzetten. Tevens zie ik het totaal verbruik en huidige verbruik van de aangesloten lamp (relay).

Voorbeeld event:

Je kunt natuurlijk verschillende soorten soorten zaken automatiseren. Zou kun je bv als je alarm afgaat de LED rood laten worden. We hebben heen alarm in Domoticz maar gebruiken even de sunset als voorbeeld. Dit kan natuurlijk elk soort trigger zijn.

Omdat we vanuit blocky niet rechtstreeks een kleur kunnen zetten maak ik eerst een scene aan. Deze scene gebruik ik in blocky om de LED rood te maken.

Dit product is te koop voor:


€ 150
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars