Onze sponsor:

Review:

06 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Luxy Smart Switch

Installatie op de Homey:

De eerste controller waar we deze Luxy mee gaan testen is de Homey. Deze controller ondersteund de Z-wave protocol waar de Luxy gebruik van maakt, dus het toevoegen zou niet veel problemen moeten geven.

We beginnen als eerst met aansluiten van de schakelaar. Er wordt een schema bijgeleverd hoe je hem kunt aansluiten. Let hierbij op dat je een blauwe (N) draad nodig hebt. Deze is niet altijd aanwezig.

Nadat je hem voorzien hebt van stroom starten we de Homey APP op. Je gaat vervolgens naar de apparaten en drukt op het plusje. We zoeken dan de Luxy op en installeren de APP (mocht je deze nog niet hebben). Er wordt nu gevraagd om de Luxy in de leermodus te zetten. In de uitleg van de Homey staat dan je de rechter knop (3) ingedrukt moet houden maar dit klopt niet. Je moet namelijk eerst de "white mode" activeren. Dit doe je door de rechter knop (3) in te drukken en hierna de onderste knop (4) in te drukken. De LED zal wit oplichten, houd vervolgens de rechter knop (3) tussen de 4 en 9 seconden ingedrukt. De LED zal nu rood oplichten en gaan knipperen om aan te geven dat hij gereset is. Nu vraagt de Homey om nogmaals deze handeling te herhalen. Hierna werd hij toegevoegd en ik zie hem bij mijn apparaten.

Ik krijg 2 schakelaars; 1 van de relay/lamp en 1 van de LED lamp. Ik zie tevens het totaal en huidige verbruik van de aangesloten lamp.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Zoals gezegd krijg ik 2 apparaten beschikbaar. De ene is van de relay/aangesloten lamp en deze kun je aan-/uitzetten. Tevens zie je hier je totaal verbruik en huidige verbruik van het aangesloten apparaten. De andere is van de LED en deze kun je ook weer aan-/uitzetten. Als bonus kun je hem ook dimmen en de kleuren veranderen.

Relay:

Flow opties:

LED:

ALS:

EN:

DAN:

 

Relay:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

We maken een voorbeeld waarbij er beweging is op de slaapkamer en het na zonsondergang is dat dan de LED op rood wordt gezet. Uiteraard kunnen we ook een andere flow maken welke de LED weer uitzet door deze andersom te maken.

Dit product is te koop voor:


€ 150
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars