Onze sponsor:

Review:

01 maart 2024 | Niels Laan | Switchbot, Gordijnen/rails

SwitchBot Curtain 3 - Je gordijnen echt slim!

Installatie hub 2:

Bij deze review kit hebben we ook een hub gekregen. Deze hub is je centrale aanstuurpunt voor al je SwitchBot producten. Zoals al gezegd werkt Curtain via bluetooth waardoor je hem lokaal kunt aansturen met je telefoon. Als je dus uit huis bent kun je hem niet bedienen. Hiervoor je de hub want deze maakt verbinding met je lokale WiFi netwerk en heb je een mogelijkheid tot een Cloud verbinding. Je kunt dan, als je weg bent, ook je gordijnen bedienen.

Dit hub is ook handig als je een vrij groot huis hebt want dan kun je de hub centraal installeren waardoor het bereik vergroot. Bleutooth heeft namelijk niet een geweldig bereid waardoor het voor kan komen dat je het gordijn niet kan bereiken/bedienen.

Daarnaast daar je ondersteuning voor Matter. Dit is een nieuwe Smart Home standaard, waarmee je zodirect al je apparaten gemakkelijk kunt laten samenwerken.

Omdat je dan verbonden bent met je netwerk kun je hem ook koppelen aan Google Home, Alexa, Apple Home Kit en gebruik maken van de API om hem te verbinden met bv de Homey. De hub heeft tevens een infrarood controller ingebouwd om je TV bv aan te sturen. En dat is niet alles want je kunt de luchtvochtigheid, temperatuur en het lichtnivo mee meten. Allemaal handige dingen om je huis nog slimmer te maken. Dit alles kun je aflezen op de ingebouwde display. Onderaan deze display zit ook nog een knop om een scene te starten.

De hub heeft ook en nog een alarm functie. Dus als er warmer wordt dan 30 graden geeft hij een signaal. Deze hub is dus wel een erg handige toevoeging. Hij is te koop voor 79,99 euro.

Installatie:

Voorzie de hub van stroom met de bijgeleverde USB kabel. Gebruik geen andere kabel want deze heeft niet de ingebouwde temperatuur/vochtmeter. We starten vervolgens de APP op en drukken weer op het plusje. We zien direct bovenin de Hub staan dus selecteren deze. Nu moeten we even de 2 knopjes aan de voorkant tegelijk indrukken. Het lampje zal snel gaan knipperen, wat aan geeft dat hij in de leermodus staat. Nu gaan we hem verbinden met onze lokale netwerk door de WiFi gegevens op te geven.

Na enkele seconde zien we de waardes op onze dashboard binnen komen.

Mogelijkheden:

Nu we de hub geinstalleerd hebben krijgen we diversen mogelijkheden tot onze beschikking. We gaan ze allemaal even doorlopen.

IR:

De hub heeft een ingebouwd IR sensor. Hiermee kun je bv je old skool televisie aan sturen. We gaan er eentje toevoegen om te kijken hoe dit werk. Als we de toevoegen knop indrukken dan krijgen we een selectie aan type apparaten en de mogelijkheid om zelf een apparaat te leren. In ons geval selecteren we televisie en de optie Smart Match omdat we de afstandsbediening in de buurt hebben. Je kunt vervolgens hem testen of je televisie reageert.

Touch button:

Aan de onderkant van de display zitten twee knoppen waar je een scene mee kunt starten. Om dit te gebruiken moet je eerst een scene aanmaken. Naar dit onderdeel gaan we in het volgende hoofdstuk kijken.

Klik hier verder te lezen

Wat krijg je:

  • Hub 2
  • Handleiding
  • USB kabel
  • Adapter
  • 2x dubbelzijdige stickers

Dit product is te koop voor:


Curtain 3
€ 90
Kopen
Hub 2
€ 80
Kopen
Solar panel
€ 26
Kopen
Remote
€ 20
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails