Onze sponsor:

Review:

11 februari 2022 | Niels Laan | Aeotec, Aeotec

Aeotec Smart Home Hub - Smartthings

De APP:

Bij een goed Smart Home systeem mag natuurlijk een APP niet ontbreken. Er is een APP voor iOS en Android. We hebben al wat verschillende schermen laten zien maar we hebben nog niet alles behandeld. In dit onderdeel wil ik wat dieper in gaan op de APP. 

Start scherm:

In het startscherm vind je je favorieten apparaten en het weerbericht. 

Apparaten:

Het apparaten scherm hebben we al een paar keer voorbij zien komen. Goed om nog te melden is dat je apparaten in een kamer kunt zetten, op deze manier houd je een goed overzicht en weet je waar het apparaat zich bevindt.

Je kunt direct zien of een apparaat aan of uit is. Helaas kan je niet direct het stroomverbruik zien.

Life:

In het Life gedeelte vind je opties om je leven gemakkelijker te maken. Dit moet je dus direct aanklikken, flauwekul natuurlijk. Maar je vindt hier wat wel handige zaken. Zo is er een optie om je huis in de gaten te houden. Zo kun je een alarm instellen, hiervoor worden verschillende apparaten gebruikt; bv je deurslot, bewegingssensoren en eventuele geluidssensoren.

Als het alarm af gaat kun je bv de camera aanzetten, een sirene laten af gaan of een push notificatie sturen. Handig dat dit standaard ingebakken zit, dan hoef je dit niet allemaal zelf te bedenken via een regel. Als je alles doorlopen hebt krijg je de optie om je alarm aan/uit te zetten.

Naast je alarm kun je ook regelen wat gebeurd bij brand en lekkages. Je moet hier uiteraard wel sensoren voor hebben.

Automation:

Dit onderdeel hebben we al uitgebreid behandeld in onze automation gedeelte.

Menu:

In het menu kun je wat algemene zaken vinden zoals de historie van al je apparaten (of ze aan/uit gezet zijn), je notificatie mocht je deze gemist hebben. Je vindt hier ook een koppeling met Android auto, gaaf dat dit erin zit.

Onderaan wat algemene uitleg en contact mogelijkheden.

Webinterface:

Naast de APP is er ook een mogelijkheid om via je browser een interface op te vragen. Je kunt deze bereiken via: https://graph.api.smartthings.com/. Dit gedeelte vind je wat uitgebreidere configuratie mogelijkheden. Zo kun je hier zelf een apparaat aanmaken dmv de "device handler", APPs maken en uitgebreide logs inzien.

Dit product is te koop voor:


€ 99
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels