Onze sponsor:

Review:

11 februari 2022 | Niels Laan | Aeotec, Aeotec

Aeotec Smart Home Hub - Smartthings

Concurrentie:

Als we deze hub vergelijken met de concurrentie, waar moeten we hem dan plaatsen en wat zijn de verschillen? De kracht van deze controller zit hem in de simpelheid maar hierdoor is hij voor de diehard Smart Home gebruiker net even te beperkt. Als je dit zoekt kun je beter kijken naar een systeem zoals de Fibaro Home Center 3 of de Homey van Athom. Deze systemen zijn krachtiger en bij de Homey is de ondersteuning voor apparaten beter op orde. Ook voor het maken van complexe regels kun je beter naar deze systemen kijken. Houd er wel rekening mee dat je het wel over andere bedragen hebt, want deze systemen kosten rond de 500 euro.

Is het dan helemaal niks? Nou zeker niet! Want als je hem vergelijkt met Philips HUE of de Ikea Hub dan is de Smartthings toch wel wat krachtiger. Bij deze vergelijking worden er meer apparaten ondersteund en is het gedeelte waar je regels maakt uitgebreider in de Smartthings hub. Qua aanschafkosten is de hub wel wat duurder maar die 50 euro meer is de investering wel waard.

Als we kijken of het systeem zonder de Cloud kan werken dan is dat niet helemaal het geval. Ook hiervoor kun je beter kijken naar een naar Fibaro of de Homey. Hierbij moet wel eerlijk vermeld worden dat deze systemen ook niet helemaal zonder Cloud/internet kunnen.

Wil je echt helemaal vrij zijn en eindeloze mogelijkheden hebben? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een systeem zoals Home Assistant. Hier kan je redelijk goedkoop instappen, maar zal je wel zelf veel moeten uitzoeken. Daarnaast is dit systeem niet zo gebruiksvriendelijk als de Smart Hub van Aeotec.

 

Dit product is te koop voor:


€ 99
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels