Onze sponsor:

Review:

11 februari 2022 | Niels Laan | Aeotec, Aeotec

Aeotec Smart Home Hub - Smartthings

Installatie:

Om te zien wat deze hub nou echt kan gaan we hem installeren. We pakken de handleiding er even bij om te zien wat de stappen zijn en het valt op dat dit er maar 5 zijn. Dat moet dus niet al te ingewikkeld zijn.

De eerste stap is het geheel van stroom te voorzien en de UTP kabel erin te stoppen. Deze laatste is niet perse nodig want de hub kan ook draadloos werken. Nu moeten we de Smartthings APP installeren op je telefoon. Er is een Android en iOS versie beschikbaar.

Na wat verschillende schermen komen we op het start scherm terecht. Opvallend dat we nergens een gebruikersnaam/wachtwoord hoeven op te geven. Nu gaan we naar onze apparaten en klikken op "add device". En nu komt er eerst een registratiescherm, dus we maken een account aan. Je krijgt een mailtje om je account te bevestigen.

 

Registratie schermen

Nu komen we weer terug op de startpagina en drukken nogmaals op "add device". Nu selecteren we de hub (WiFi/Hub/Aeotec) en vervolgens Smart Home hub (IM6001-v3p). Na wat schermen moeten we de  locatie instellen. Dit is belangrijk om  zodirect te weten of je van huis of thuis bent.

Je kunt deze hub zowel draadloos als bedraad installeren dit is ook de volgende stap in de installatie. We selecteren Ethernet (bedraad) en drukken op next. Nu vraagt hij om de hub van stroom te voorzien. Wacht vervolgens 5 tot 10 min. tot de LED rood en groen knippert.

Hij werd bij ons direct gevonden en we moeten de QR code aan de achterkant inscannen om de hub te registreren. Dit duurde vrij lang maar na enkele minuten komt er een melding dat het gelukt is.

De laatste stap is dat er updates geinstalleerd worden. Ook dit duurt een paar minuten.

Rock and roll:

Nu we de installatie voltooid hebben kunnen we de hub echt gaan gebruiken. Dit gebruiken is natuurlijk leuk als je ook wat apparaten gekoppeld hebt. Hier beginnen we dus mee. We zullen verschillende types gaan installeren want deze controller heeft een Z-Wave, WiFi en Zigbee chip ingebouwd.

Dit product is te koop voor:


€ 99
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels