Onze sponsor:

Review:

11 februari 2022 | Niels Laan | Aeotec, Aeotec

Aeotec Smart Home Hub - Smartthings

Conclusie:

Aeotec zet met deze Smart Home hub een stevige basis neer. Je kunt je huis echt slimmer maken met deze gebruiksvriendelijke hub en goed werkende APP. Het systeem werkt vloeiend en doet wat het moet doen.

Als je deze hub in huis haalt, krijg je de mogelijkheid om te verbinden met vele apparaten. Dit kan je doen via de ingebouwde Z-Wave of Zigbee chip. Dit zijn draadloze protocollen welke verschillende soorten apparaten ondersteunen. Denk hierbij aan lampen, bewegingssensoren, deurcontacten, rookmelders, waterlekkage sensoren, etc.

Naast deze protocollen heb je ook de mogelijkheid om netwerkapparaten toe te voegen. Denk hierbij aan wasmachines, tv's en ovens.

De lijst met apparaten is behoorlijk groot, maar hierbij valt wel op dat het vooral Samsung gerichte apparaten zijn. Zo missen we bijvoorbeeld de mogelijkheid om mijn Philips TV toe te voegen of mijn zonnepanelen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de historie van deze hub. Deze hub was namelijk van Samsung. Hopelijk wordt door de overname van Aeotec deze wat breder georienteerd.

De door ons toegevoegde apparaten werken allemaal zoals het hoort. Het toevoegen wordt ook goed uitgelegd. Het is ook fijn dat je bij sommige apparaten ook een QR-code kan inscannen en hierdoor geen ingewikkelde procedures hoeft te volgen..

De aansturing en configuratie gebeurd via de APP. Deze zit simpel, maar goed doordacht, in elkaar en reageert snel en vloeiend.

Bij een goed Smart Home systeem mag het maken van regelds natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij bv aan het automatisch uitzetten van de lampen en andere apparatuur als je van huis bent. Of het automatisch aanzetten van je alarm.

De regel maker zit logisch in elkaar en het is makkelijk om regels te maken. Je kunt meerdere triggers te gelijk hebben. De voorwaarden kun je ook instellen zo is er een "en" en "of" optie. Wij denken dat je heel wat kunt automatiseren op deze manier. Maar bij echte complexe regels zal je toch wel wat opties missen. Je kunt bv geen variabelen aanmaken of iets uitrekenen.

Wat mis ik dan nog in deze controller?

Nou een energie paneel zou erg fijn zijn. Hier zou je dan gemakkelijk kunnen zien wat het verbruik in je huis is. Hier kan je wel achter komen maar dan moet je je apparaten individueel openen. Dat is niet echt handig.

Sterk punt

De prijs is wel een sterk punt want je kunt hem al in huis halen voor € 99,00. Als je dit vergelijkt met de concurrentie dan betaal je soms wel het viervoudige.

Conclusie:

Dus zoek je een goedkope oplossing voor het automatiseren van je huis? Dan is de Aeotec Smarthing Smart home hub je partner.

Prijs
Z-Wave en Zigbee ondersteuning
Simpele interface (werkt fijn en snel)

Ondersteuning van apparaten mag wat meer
Uitgebreide regels maken niet mogelijk

Eindoordeel

8,0

We willen Robbshop bedanken voor het beschikbaar stellen van een test exemplaar.

Getest met: APP versie: 1.7.75.23

Dit product is te koop voor:


€ 99
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels