Onze sponsor:

Review:

15 juni 2023 | Niels Laan | Aqara, Smart Home Hubs

Aqara Hub M2 - De meest volledige Smart Home hub?

Conclusie:

Met deze smart hub van Aqara kun je, naast het op afstand aan- en uitzetten van apparaten, je huis echt slim maken. Hij heeft namelijk een mogelijkheid ingebouwd om regels te maken. Hierdoor kun je bv automatisch regelen dat als het donker wordt je lampen aangezet worden. Dit regel gedeelte maken zit simpel in elkaar waardoor het voor de beginnende gebruiker goed te volgen is. Ook wat complexere regels zijn te maken maar tot wel een bepaald niveau. Wil je echt los gaan, dan is het ontbreken van variabelen en extra "en" voorwaarden wel een showstopper.

De hub knoopt alle apparaten zoals lampen, schakelaars, temperatuursensoren aan elkaar d.m.v. de Zigbee protocol. Dit is een draadloze communicatie protocol welke los van je WiFi netwerk werkt. De Hub zelf kan via WiFi werken of via een UTP kabel wat het geheel wat stabieler maakt. Fijn dat dit aanwezig is.

Deze hub en bijhorende APP zitten goed in elkaar en werken gebruiksvriendelijk, ook het toevoegen van apparaten is super simpel en duidelijk uitlegt. Andere hubs hebben hier nog weleens problemen mee maar niet bij deze hub.

Nu we het toch over het toevoegen van apparaten hebben komen we bij het minpunt van deze hub want alleen apparaten van Aqara kunnen worden toegevoegd. Nu is dit niet perse een groot probleem want hun producten assortiment is zeer groot en de prijzen zeer schappelijk, maar je maakt je zelf wel afhankelijk van 1 merk, andere hubs kunnen vaak wel diverse merken worden gebruikt. Hierdoor ben je wat vrijer in je keuze.

Laten we afsluiten met een groot pluspunt want deze hub is al te koop voor 49,95 euro wat hem gunstig geprijsd maakt.

Dus: Zoek je een gebruiksvriendelijk hub welke goed werkt met Aqara producten? Dan is deze hub een goede keuze.

Prijs
Gebruiksvriendelijk
Matter ondersteuning
Home Kit ondersteuning

Geen ondersteuning van apparaten van derden

Wij willen Aqara bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product.

Getest met: 
Hub firmware: 4.02_00010.0644
APP:V3.2.4

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs