Onze sponsor:

Review:

08 december 2023 | Niels Laan | Lidl, Buitenverlichting

Lidl LED-lichtketting - Zigbee Smart Home

Installatie via de Homey:

Een veel gebruikte Smart Home controller is de Homey, dus we gaan hem hier ook mee testen. We gebruiken hiervoor de Homey PRO, een review van deze hub kun je hier lezen. We weten dat er een APP is voor Lidl apparaten maar we zien de lichtketting er niet tussen staan, dat betekend niet altijd dat we hem niet kunnen toevoegen. De Homey heeft namelijk ook de generieke Zigbee configuratie ingebakken. Maar goed, we gaan het gewoon proberen.

Het gemakkelijkste is om de lamp niet in de tuin te installeren maar gewoon lekker binnen toe te voegen naast de Homey. We voorzien hem dus van stroom, je ziet dan direct dat hij gaat pulseren, wat aan geeft dat je hem kunt toevoegen. We starten vervolgens de Homey APP op, gaan naar onze apparaten en drukken op het plus. Nu zoeken we op Lidl en zien inderdaad de lichtketting er niet tussen staan, maar aangezien dit gewoon een led strip is proberen we het even via dat apparaat. Vervolgens na wat stappen zie ik de LED knipperen en gevonden worden in de APP. Helaas komt er wel een melding dat hij is toegevoegd als "generic device" maar als we naar het apparaat gaan lijkt alles te werken zoals het hoort.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Je kunt de lamp aan- en uitzetten, het dimniveau bepalen, de kleur van de witte LED veranderen (warm/koud) en hem een vast kleur geven via de RGB led's. Helemaal compleet dus.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

We maken als voorbeeld als de zon ondergaat, dat dan de lamp wordt aangezet.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Buitenverlichting