Onze sponsor:

Review:

08 december 2023 | Niels Laan | Lidl, Buitenverlichting

Lidl LED-lichtketting - Zigbee Smart Home

We gaan naar de buitenverlichting van de Lidl kijken.

Lidl heeft regelmatig leuke producten in de aanbieding waar wij dan weer een review van kunnen maken. Zo ook deze buitenverlichting. Deze was op black friday voor de helft van de prijs. De Lidl heeft diverse slimme buitenverlichting producten in hun assortiment. Zo hebben ze slimme buitenstekkers en spotjes om een object uit te kunnen lichten. De verlichting die wij gaan bekijken is een sfeerverlichting voor buiten. Om bv een pad mee aan te geven of een rand van een border. Hij heeft een ip-44 waardering waardoor je hem dus buiten kunt gebruiken. Je krijgt bij dit product 5 witte bollen die je op de grond neer kunt zetten met of zonder grondpin. Bij deze laatste staat het geheel wel wat knullig omdat de draden de bol wat omhoog duwen en de bollen zijn behoorlijk licht dus ze waaien dan ook zo weg. Je kunt beter de pin gebruiken.

De bollen kun je alle kleuren van de regenboog geven en er zijn meer dan 16 miljoen kleuren mogelijk. Je kunt ook mooie warme en koude tinten (2000 - 6500 K) maken omdat er ook een witte LED aanwezig is. Hierdoor krijg je minder kunstmatige kleuren. De spreiding van het licht is mooi omdat de LED/bol dicht bij de grond zit en de bolling het licht mooi verspreid. De afmetingen van de bollen zijn ca. Ø 12 en 11,2 cm hoog. De aftstand vanaf de adapter tot aan de eerste bol is 2 meter en tussen de bollen zit 1 meter. Je kunt in totaal dus zo'n 6,6 meter overbruggen. De lichtopbrengst is 600 lumen (wit licht) en de lamp moet 25.000 uren kunnen branden. 

Nog een kritische noot: de bollen ogen wel vrij plastic. Ga je dus voor een mooie look dat zijn deze lampen niet de juist keuze en kun je beter voor de INNR Smart Outdoor Pedestal Light Colour. gaan. Deze zien er wat luxer uit en zijn van staal. Deze minder luxere versie vind je gelukkig wel weer terug in de prijs wat het geheel wat minder erg maakt. Deze lampen kosten namelijk zo'n 47,99.

Wel zo veilig

De LEDs werken op 24V, dus mocht je lekker aan het scheppen zijn in je tuin dan kun je dit in ieder geval nog na vertellen. Het totaal vermogen is 8W, wat behoorlijk wat licht is. Uiteraard zijn het geen schijnwerpers, daarvoor zijn deze lampen ook niet bedoelt. Hiervoor kun je beter een spot aanschaffen.

Hij werkt via de Zigbee protocol 3.0 waardoor hij naast de ondersteuning via de Lidl Smart Home hub. Ook andere hubs zouden het moeten kunnen ondersteunen. Dit gaan we uiteraard testen.

Wat krijg je:

  • 5 bollen
  • Controller voor aansturing Smart Home Hub
  • Adapter
  • Handleiding

Specificaties:

  • Maximaal vermogen van de lamp: 8 W
  • Beschermingsklasse: IP44
  • Kleurtemperatuur: ca. 2000 - 6500 K
  • Lichtsterkte: ca. 600 lm
  • Lengte adapter naar eerst lamp: 2 m
  • Kleurweergavewaarde: RA 80

Grootte:

Installatie:

Allemaal mooi natuurlijk maar we willen natuurlijk weten hoe hij werkt en of hij goed werkt op de diversen hubs. We gaan hem testen met de:

- Lidl Smart Home Hub
- Homey PRO
- Home Assistant

 

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Buitenverlichting