Onze sponsor:

Review:

05 maart 2018 | Niels Laan | Smart Home Hubs, Domoticz

Domoticz

Domoticz is een open source domotica systeem die gratis te gebruiken is. Vandaag is de dag dat we hem gaan voorzien van een review.

Domoticz is oorspronkelijk geprogrammeerd door "Gizmocuz" hij is begonnen in 2012 met de bouw van dit software pakket. Hij vond dat de systemen toentertijd niet voldeden. Zo miste hij een goede koppeling met zijn P1 (slimme) meter en ondersteuning voor RFXCom RFXtrx433 module (433Mhz protocol). Hij had het systeem binnen een 1/2 jaar draaiende en besloot het voor iedereen beschikbaar te stellen. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en werken meerdere programmeurs vrijwillig aan dit systeem. Dit is mogelijk omdat Domoticz een open source is. Het geheel is trouwens geprogrammeerd in C++.

"Gratis in gebruik"

Domoticz is voor iedereen gratis te downloaden via de website. Uniek is dat het op verschillende systemen kan worden geïnstalleerd. Installatie is mogelijk op Windows, Raspberry PI, Linux, macOS, Synology NAS en FreeNAS. De hardware hoeft ook niet super snel te zijn, dus heb je nog een pc over dan kun je deze prima gebruiken en kan je dus goedkoop starten. Mocht je dit niet hebben dan is een Raspberry PI ook een mooie oplossing. Deze is al te krijgen voor €80,00.

Dit product is te koop voor:


80
Kopen
rfxCOM
61
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs