Onze sponsor:

Review:

05 maart 2018 | Niels Laan | Smart Home Hubs, Domoticz

Domoticz

Setup:

In het setup gedeelte vind je de volgende onderdelen:

Hardware:

Hier kun je verschillende apparaten toevoegen.

Devices:

Hier vind je alle toegevoegde apparaten. Je kunt zelf bepalen of iets wel of niet getoond wordt bij je dashboards. Je kunt tevens hier je apparaat hernoemen en de gebeurtenissen bekijken.

Settings:

Hier vind je de algemene instellingen zoals het instellen van je mailserver, de verschillende meters en de belangrijkste de backup mogelijkheid. Deze kun je overigens ook automatisch laten uitvoeren. Fijn dat dit aanwezig is.

More options:

In dit onderdeel vind je o.a. de events zoals al besproken en een mogelijkheid om camera's aan je systeem toe te voegen. Er is ook een mogelijkheid om data naar een andere systeem door te drukken. Zoals bv naar de Fibaro HC2. Op deze manier zou je de goedkope 433Mhz sensoren of je P1 meter kunnen combineren met deze controller. Goed dat er dit soort opties aanwezig zijn.

Andere grappig onderdeel is dat je een eigen floorplan kan maken waarbij je je apparaten op een plattegrond kunt zetten. Op deze manier heb je visueel inzichtelijk waar alles zich bevind.

APP:

Zonder een goede APP is een domotica systeem natuurlijk helemaal niets. Gelukkig zijn er diversen APP's beschikbaar, zowel op Android als iOS. Domoticz heeft zelf ook een eigen APP. Deze is er in een gratis versie met reclame en een betaalde versie (zonder reclame). Het is even een gedoe om hem interne en extern werkend te krijgen omdat je hier bepaalde poorten moet open zetten op je firewall en router.

De APP zit best goed in elkaar en is overzichtelijk. Je kunt natuurlijk al je apparaten inzien en bedienen en tevens kun je scene's opstarten en je log inzien. Er is geen mogelijkheid om nieuwe apparaten toe te voegen of events te maken.

Enkele features van de APP zijn:
- NFC Support - Zet schakelaren aan en uit via NFC tags
- Geofencing, zet je licht aan wanneer je in de buurt van je huis komt
- Android Wear, bestuur je huis vanaf je pols
- Widgets, zet widgets op je begin pagina van je telefoon (Beta)
- Beveiliging dmv Vingerafdruk
- Praat terug
- Notificaties
- Alarm Mogelijkheid 

Dit product is te koop voor:


80
Kopen
rfxCOM
61
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.