Onze sponsor:
Filter op:
Sorteren:
Je hebt gefilterd op:
Review:
Niels Laan | 12 oktober 2015

NodOn Soft Remote

Vandaag hebben we weer eens iets anders dan anders binnen gekregen: de Soft remote van NodOn. Dit is een afstandsbediening waarmee je gemakkelijk verschillende scenes kan opstarten.

Lees verder
Niels Laan | 18 september 2015

Review: Nest Protect v2

Nest heeft van hun rookmelder een vernieuwde versie uitgebracht: de Nest Protect versie 2. Ik zal de mogelijkheden van deze melder laten zien en meteen ingaan op de veranderingen tov de oude versie.

Lees verder
Niels Laan | 31 augustus 2015

Review: Nest Cam

Nest is bezig haar productenlijn verder uit te breiden met nieuwe producten. Zo is er enige tijd geleden de Nest Cam uitgekomen. Dit is, net zoals andere producten van Nest, een slim product. Het is dus niet zomaar weer een 13 in een dozijn camera.
Of deze camera echt uniek is? Lees snel verder:
Lees verder
Niels Laan | 25 augustus 2015

Review: Zipato MultiSensor Quad

De Multisensor Quad van Zipato heb ik al een tijdje in huis, maar er nog geen review van gemaakt. 
Deze sensor wordt gemaakt door Philio, Zipato heeft er alleen een eigen merkje opgeplakt.
Lees verder
Niels Laan | 23 augustus 2015

Review: Vera Edge

Twee weken geleden heb ik de Vera Edge van Vera Control binnen gekregen. Dit is de nieuwe controller van Vera welke z-wave plus ondersteund en gebruik maakt van de nieuwe 7.0 User Interface (UI).
Ik ben zeer benieuwd naar de mogelijkheden van deze controller. Het is nogal een lang verhaal: dus ga er even voor zitten.

Lees verder
Niels Laan | 19 augustus 2015

Aeon Labs Siren versus Zipato Siren

Deze 2 sirenes doen beide hetzelfde: een hard geluid geven. Maar toch zijn er wel verschillen. 

Lees verder
Niels Laan | 16 augustus 2015

Review: Zipato Indoor Siren

Zipato heeft op basis van Philio sirene een z-wave sirene uitgebracht, die een flinke bak herrie kan geven. Deze sirene is een mooie aanvulling op je alarmsysteem. Hij heeft de mogelijkheid om 6 tonen te produceren. 

Lees verder
Niels Laan | 11 augustus 2015

Review: Zipato 433Mhz module

Zipato heeft verschillende modules om de Zipabox uit te breiden. Zo is er een power module, om je stroomverbruik te meten. Een backup module, mocht je stroom en internet uitvallen.. Er is ook een 433Mhz module om KaKu/Chacon/Blyss/433Mhz modules te kunnen gebruiken.

Lees verder
Niels Laan | 16 juni 2015

Review: Fibaro - Smoke dectector -FGSD-002

Fibaro heeft een vernieuwde rookmelder uitgebracht. Deze melder detecteert naast rook, ook de temperatuur van de ruimte. Deze temperatuurmeting kun je bv gebruiken om je verwarming mee te regelen.

De rookmelder werkt via Z-wave maar ook via Z-wave Plus, maar hij kan ook zelfstandig en zonder controller werken. Je hebt dan uiteraard niet de koppeling met je systeem, om bv meldingen te ontvangen.

Lees verder
Niels Laan | 08 juni 2015

Review: NetIChome controller

De NETIChome controller word mede door GOAP geproduceerd. Dit bedrijf specialiseert zich in hoogwaardige domotica oplossingen voor o.a. hotel, boten en luxe huizen. Het heeft onder het merk NETIC een nieuwe controller uitgebracht; de NETIChome. Deze controller is gebaseerd op het MiOS platform welke ook door VERA gebruikt word. Dit zou een mooie basis kunnen zijn voor een controller. Lees verder om te zien of dit echt zo is.

Lees verder
Niels Laan | 10 mei 2015

Review: Zipato Wall Tablet

De Wall Tablet van Zipato is een 7" tablet die bijna dezelfde functionaliteit heeft als de Zipabox. Je koopt dus eigenlijk een Zipabox met tablet erbij. 

Lees verder of dit daadwerkelijk ook het geval is....
Lees verder
Niels Laan | 05 mei 2015

Review: Zipato - MultiSensor Trio

Al een tijd in gebruik de Zipato - Multisensor - Trio, hoogste tijd voor een review. 
Het is een raam/deur-, licht- en temperatuursensor in één. Dit product is een re-branded Philio tech sensor met een Zipato sausje erover heen. 
Lees verder
Niels Laan | 31 maart 2015

Fibaro Smoke Detector FGSS-001 Versus FGBD-002

Vorige week heb ik de nieuwe rookmelder van Fibaro: de FGBD-002 binnen gekregen.
Deze rookmelder heeft t.o.v. de oude versie een EN 14604 certificering gekregen. Dit is een keurmerk voor rookmelders. Deze EN 14604 certificering houdt in dat de rookmelder voldoet aan kwaliteitseisen ten aanzien van productinformatie, het juiste functioneren, onderhoud, duurzaamheid en milieuaspecten.


Sommige verzekeraars eisen dat rookmelders met deze certificering geïnstalleerd zijn om aan de verzekeringsvoorwaarden te voldoen. Met name in Frankrijk geldt dit, in Nederland ben ik dit nog niet tegen gekomen.

Lees verder
Niels Laan | 30 maart 2015

Review: Zipato - 3G USB Stick

Met de 3G USB stick van Zipato kun je ervoor zorgen dat je Zipabox toch online blijft, bij het uitvallen van je vaste internet aansluiting. Hij maakt namelijk verbinding via het mobiele 3G netwerk. De stick kun je in de Backup Module of Security module van Zipato prikken.
De Zipabox ziet zelf welke verbinding hij moet gebruiken bij het wegvallen van het internet. Je hoeft zelf dus niks regelen.
Lees verder
Niels Laan | 25 maart 2015

Review: Aeon Labs - Key Fob (GEN5)

De KeyFob is een kleine z-wave afstandsbediening. Je kunt er gemakkelijk scenes mee opstarten om bv je garagedeur te openen of een lamp aan/uit te zetten. 

Lees verder
Niels Laan | 19 maart 2015

Review: ZipaMini

Eindelijk een nieuwe controller van Zipato: de ZipaMini. 


Zoals de naam al doet vermoeden is dit de mini versie van de Zipabox. Dit is deels waar. Het is eigenlijk een z-wave controller en een Android Tablet in één.
Lees verder